Van Gaal spreekt Oranje toe: knop moet om voor troostfinale

Reacties

Louis van Gaal heeft donderdagochtend voorafgaand aan de uitlooptraining de spelers van het Nederlands elftal toegesproken. De bondscoach van Oranje hamerde erop dat de knop na de uitschakeling in de halve finale tegen Argentinië om móét voor de troostfinale van zaterdag tegen Brazilië.

Van Gaal spreekt Oranje toe: knop moet om voor troostfinale

Om het zo succesvol verlopen WK in Brazilië met een goed gevoel af te sluiten is er een belangrijke rol weggelegd voor Patrick Kluivert. De huidige assistent van Van Gaal zal in aanloop naar de laatste en zevende WK-wedstrijd van Oranje uitleggen hoezeer zijn generatie er van baalde dat ze in 1998 de troostfinale tegen Kroatië (2-1 nederlaag) weggaven.

Maar er staat zaterdagavond om 22.00 uur in Brasília meer op het spel. Het verschil tussen plek drie en vier is zo'n twee miljoen euro. Omdat Van Gaal het treffen met Brazilië uiterst serieus neemt zal hij voor zijn sterkste opstelling kiezen en alleen noodgedwongen wisselen. De aanstaande manager van Manchester United zal voor de meest fitte spelers kiezen, fysiek én mentaal.

Wat dat precies betekent zal moeten blijken. Tegen Argentinië startten Nigel de Jong, Robin van Persie en Ron Vlaar ondanks fysieke ongemakken allen in de basis. Van Gaal noemde het zijn sterkst mogelijke elf. Vlaar speelde een voortrekkersrol, maar Van Persie kon geen indruk maken en werd in de verlenging vervangen door Klaas-Jan Huntelaar. De Jong fungeerde beter als bewaker van Lionel Messi, maar ging na een uur naar de kant voor Jordy Clasie.       

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.