Van Gaal overlaadt De Gea met complimenten

Reacties

Ondanks serieuze interesse van Real Madrid verdedigt David De Gea nog steeds het doel van Manchester United. Manager Louis van Gaal koestert zijn keeper en prijst De Gea de hemel in na een sterk optreden tegen Barcelona.

Van Gaal overlaadt De Gea met complimenten

In de openingsfase van het oefenduel met Barcelona, dat met 3-1 gewonnen werd door United, voorkwam De Gea dat de doorgebroken Sergi Roberto de score kon openen. 'Ondanks zijn blessure heeft hij zijn klasse getoond. Als Barcelona die eerste kans had benut, dan hadden wij niet het eerste doelpunt kunnen maken', rekent Van Gaal voor op de site van United.

'Dat soort momenten maken het verschil in wedstrijden', vervolgt Van Gaal. 'Dus natuurlijk hoop ik dat De Gea bij ons blijft, maar in de huidige voetbalwereld weet je het nooit..' De kans dat de 24-jarige Spanjaard de overstap maakt naar Real Madrid is flink afgenomen nu de Spaanse grootmacht reeds Kiko Casilla heeft vastgelegd als nieuwe doelman.

Het is volgens Louis van Gaal geen uitgemaakte zaak dat Bastian Schweinsteiger een basisplaats krijgt bij Manchester United.
Het is volgens Louis van Gaal geen uitgemaakte zaak dat Bastian Schweinsteiger een basisplaats krijgt bij Manchester United.

United deed deze zomer ook van zich spreken op de transfermarkt, onder meer door Bastian Schweinsteiger over te nemen van Bayern München. Dat United twintig miljoen euro neertelde voor de dertigjarige Duitser biedt hem volgens Van Gaal geen enkele garantie. 'Ik weet niet of hij gaat spelen bij de competitiestart tegen Tottenham Hotspur op 8 augustus. Iedere voetballer moet zich namelijk bewijzen, dat geldt ook voor Bastian Schweinsteiger.'

In de oefenwedstrijd tegen Barcelona ontbrak de Duitse aanwinst wegens lichte klachten, maar Van Gaal kondigt aan dat hij op 30 juli tegen Paris Saint-Germain (aftrap 3.00 uur) weer kan starten. 'Laten we hopen dat hij me kan overtuigen', aldus de Nederlandse oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.