Manchester United imponeert met zege op Barcelona

Reacties

Manchester United heeft tijdens het oefentoernooi om de International Champions Cup vertrouwen getankt tegen Barcelona. De voormalige club van Louis van Gaal werd in Californië met 3-1 verslagen.

Manchester United imponeert met zege op Barcelona

Barcelona kreeg vroeg in het duel twee enorme kansen. Luis Suarez trof in de vierde minuut de paal met een vrije trap en even later voorkwam David De Gea een doelpunt van Sergi Roberto. Het was echter Manchester United dat in de achtste minuut de score opende. Na een corner van Ashley Young gaf Wayne Rooney (foto) een zetje aan Adriano, waardoor hij onbedreigd de 1-0 kon inkoppen.

Kort na de pauze kreeg Memphis Depay een flinke kans op de tweede goal, maar zijn schot werd geklemd door Marc-André ter Stegen. Depay was net als Daley Blind in de basis begonnen bij United, maar zij werden na een uur spelen net als de andere negen basisklanten vervangen door Louis van Gaal.

Massawissel
Direct na die massawissel kwam United via Jesse Lingard op 2-0. Hij schoot binnen na een lage voorzet van Tyler Blackett. De goal deed de verhoudingen op het veld geen recht, want Barcelona was in de fase ervoor heer en meester. De Catalanen deden echter te weinig met hun overvloed aan balbezit. De eer werd alsnog gered, via een prachtige volley van Rafinha in de negentigste minuut. Dat was niet het slotakkoord, want in de extra tijd schoot Adnan Januzaj de 3-1 op het scorebord.

United begint het Premier League-seizoen op 8 augustus met een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Voor Barcelona start het seizoen op 11 augustus tegen Sevilla met de Europese Super Cup als inzet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.