'Benieuwd of we de Champions League kunnen winnen'

Reacties

Louis van Gaal kijkt uit naar het weerzien met Barcelona, vanavond om 22.00 uur (Nederlansde tijd) in Californië in het kader van de International Champions Cup. De manager van Manchester United ziet de clash als interessante krachtmeting.

'Benieuwd of we de Champions League kunnen winnen'

'Het is fantastisch om tegen Barcelona te kunnen spelen. Dat heb ik ook tegen mijn spelers gezegd. Want aan deze wedstrijd kunnen we een beetje zien of we het niveau bezitten om de Champions League te winnen', aldus de Amsterdamse trainer.

Van Gaal benadrukte dat het winnen van het miljoenenbal dit seizoen geen must is voor United, dat zich via de play-off voor de groepsfase moet zien te plaatsen. 'Maar we willen wel dicht bij de eindzege komen', vervolgde de Amsterdammer zelfverzekerd.

De ontmoeting met Luis Enrique wordt bijzonder voor Van Gaal. De huidige Barcelona-trainer was als speler actief onder Van Gaal. 'Hij gaf altijd honderd procent. Hij doet me een beetje denken aan Wayne Rooney. Luis scoorde vaak en als persoon kon ik erg goed met hem overweg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.