'Van Gaal na het WK naar Manchester United'

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal (62) wordt na het WK trainer van Manchester United. Dat meldt De Telegraaf zaterdagochtend. Er zou vrijdagvond overeenstemming zijn bereikt over een meerjarig contract.

'Van Gaal na het WK naar Manchester United'

Van Gaal zou in Manchester de opvolger van de ontslagen David Moyes worden. De Schot, die aan zijn eerste seizoen als opvolger van Sir Alex Ferguson bezig was, werd verantwoordelijk gehouden voor de belabberde resultaten van de Engelse recordkampioen en dinsdag op straat gezet. Momenteel is Ryan Giggs op interim-basis speler/coach tot het einde van het seizoen.

Van Gaal zou twee weken geleden al voor het eerst benaderd zijn, maar wilde pas praten op het moment dat Moyes daadwerkelijk ontslagen was. In Portugal, waar Van Gaal de voorbije dagen verbleef, zou het uiteindelijke akkoord bereikt zijn. Namens Manchester United waren algemeen directeur Ed Woodward en een van de Glazer-broers (eigenaren) aanwezig. De club heeft de komst van Van Gaal nog niet bevestigd.

Door de huidige zevende stek in de Premier League en de slechte resultaten in de andere toernooien lijkt de werkgever van Robin van Persie en Alexander Büttner voor een grondige renovatie van de selectie te staan. Van Gaal zou daarom bij zijn aantreden een flink bedrag (in eerste instantie ruim honderd miljoen euro) krijgen om spelers te halen. Bovendien zou hij zijn eigen staf mogen formeren.

Eerst staat voor Van Gaal nog het WK met Oranje voor de deur. Na dat toernooi zou hij direct beginnen aan zijn werkzaamheden in Engeland. Door de huidige zevende plaats is al zeker dat Man Utd volgend seizoen geen Champions League zal spelen en waarschijnlijk naast Europees voetbal grijpt.

Van Gaal heeft altijd laten weten nog eens in Engeland een topclub te willen coachen. Met Barcelona werd hij kampioen in Spanje, met Bayern München in Duitsland en met AZ en Ajax in Nederland. Een Engelse titel ontbreekt daarom nog op zijn erelijst. Van Gaal was eerder al in beeld bij Tottenham Hotspur, maar daar is hij inmiddels uit beeld. Ook Arsenal werd genoemd als optie op het moment dat de Londenaren geen akkoord bereiken met de huidige manager Arsène Wenger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.