Van Gaal: 'Je moet je kans ruiken en Daley deed dat'

Louis van Gaal was te spreken over het optreden van zijn Manchester United, dat dankzij een 'fantastische goal' van Daley Blind in de strijd om de FA Cup Derby County uitschakelde.

United-manager Van Gaal toonde zich voor de camera van de BBC tevreden met het spel van zijn ploeg tegen Derby County. 'Het was misschien zelfs wel beter dan op de training. We hebben die Derby-goal wel weggegeven. Maar in de rust heb ik gezegd dat het een goede eerste helft was, dat we moesten doorgaan en dat we zouden winnen. En dat is gebeurd.'

Van Gaal wilde niet te veel vooruitlopen op waar het FA Cup-toernooi voor United gaat eindigen. 'De Premier League is heel belangrijk, maar de FA Cup is de mooiste beker van Engeland met een lange historie. We hebben 'm al lang niet meer gewonnen. Maar na twee overwinningen kan je niet zeggen dat we de cup ook zullen winnen.'

Het succes tegen Championship-club Derby County was mede te danken aan Daley Blind, die na ruim een uur Manchester United aan een nieuwe voorsprong hielp. De Oranje-international stond aan het begin en aan het einde van de aanval die leidde tot de 1-2.

'De goal van Daley? Je moet je kans ruiken en hij deed dat. Het was een fantastische goal', zei Van Gaal, die na de treffer zijn notitieboekje tevoorschijn had getrokken. 'Wat ik na zijn doelpunt opschreef? Wie de assist gaf.'

Daley Blind
De doelpuntenmaker zelf liet aangever Jesse Lingard delen in zijn succes. 'Ik ging mee naar voren. Toen ik in het strafschopgebied was, dacht ik dat ik naar de eerste paal moest gaan als een spits. Het was een perfecte voorzet', beschreef de verdediger zijn doelpunt.

De Oranje-international omzeilde de vraag wat de zege betekent voor de positie van Van Gaal. 'We zijn hier gekomen voor de wedstrijd. We hebben gedaan wat we moesten doen en dat was winnen', gaf Blind zijn antwoord.