Van Gaal: 'Ik geloof niet dat ik nog terugkeer als trainer'

Reacties

Louis van Gaal zal niet meer aan de slag gaan als trainer. Maandag liet hij weten dat zijn loopbaan er zo goed als zeker opzit.

Van Gaal: 'Ik geloof niet dat ik nog terugkeer als trainer'

Eind vorig seizoen nam Van Gaal na het winnen van de FA Cup afscheid als manager van Manchester United, waar hij twee jaar werkzaam was. 'Ik riep toen dat ik zou stoppen', aldus Van Gaal tegen De Telegraaf. 'Dat heb ik later slim veranderd in een sabbatical, maar nu geloof ik niet dat ik nog zal terugkeren in het trainersvak.'

Sinds zijn vertek uit Manchester heeft de nu 65-jarige Van Gaal verschillende aanbiedingen gehad. Zo kon hij in China enorm veel geld verdienen, maar een rentree zag de trainer niet zitten. 'Er is zoveel gebeurd in mijn familie, dan word je ook weer als mens met je neus op de feiten gedrukt.'

Tijdens het congres van de Big Improvement Day in Scheveningen kreeg Van Gaal maandagavond een Life Time Award uitgereikt voor zijn prestaties als trainer, maar ook vanwege zijn inspanningen voor Spieren voor Spieren en andere goede doelen.

Als trainer van Ajax, Barcelona, AZ, Bayern München en Manchester United won Van Gaal zeven landstitels, vier nationale bekers, de Champions League en het WK voor clubs. In 2014 leidde hij Nederland tijdens het WK in Brazilië naar de derde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.