United vestigt record ondanks miljoenen voor Van Gaal

Reacties

Manchester United heeft over het boekjaar 2015/16 een recordomzet van 515,3 miljoen pond (608,5 miljoen euro) gedraaid. Vorig jaar bedroeg die nog 466,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat bedroeg een recordbedrag van 81 miljoen euro, ondanks de flinke afkoopsom voor Louis van Gaal en zijn technische staf.

United vestigt record ondanks miljoenen voor Van Gaal

United is de eerste Engelse club die de grens van 500 miljoen pond omzet passeert. Een wereldrecord zijn de inkomsten van het afgelopen seizoen niet. Barcelona meldde in juli dat het 679 miljoen euro aan revenuen had. The Red Devils komen in de nabije toekomst wellicht in de buurt van die cijfers. De verwachting is dat de club in het eerste seizoen onder José Mourinho de 640 miljoen euro aantikt, terwijl de FA Cup-winnaar genoegen moet nemen met Europa League-voetbal.

Vice-voorzitter Ed Woodward is dan ook uitermate tevreden over de financiële situatie, die verder is verbeterd door veertien nieuwe sponsordeals en stijgende inkomsten uit tv-gelden en wedstrijddagen. 'Deze sterke financiële basis maakt het voor ons mogelijk om te investeren in onze selectie, trainersstaf en faciliteiten, zodat we mee kunnen strijden om de prijzen in de komende jaren', zei Woodward bij de bekendmaking van de jaarcijfers van de recordkampioen.

United was ook tijdens de afgelopen transferperiode weer uitermate actief op de transfermarkt. Voor een totaalbedrag van 185 miljoen euro kwamen Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan en Paul Pogba naar Old Trafford. De vorige twee zomers gaf de grootmacht uit Manchester in totaal al meer dan 300 miljoen euro uit. Desondanks presteerde Van Gaal teleurstellend. Bij zijn ontslag eind vorig seizoen kregen de Amsterdammer en zijn assistenten tien miljoen euro mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.