België sprak ook met Van Gaal over bondscoachschap

Reacties

In de zoektocht naar een opvolger voor de ontslagen bondscoach Marc Wilmots sprak de Belgische voetbalbond KBVB ook met Louis van Gaal, zo bevestigt technisch directeur Chris Van Puyvelde.

België sprak ook met Van Gaal over bondscoachschap

Over de inhoud van het gesprek doet Van Puyvelde evenwel geen mededelingen. 'Daar zeg ik niets over omdat we daar afspraken over hebben gemaakt', aldus de bestuurder in Het Nieuwsblad. Na een intensieve procedure stelde de Belgische voetbalbond uiteindelijk de Spanjaard Roberto Martínez aan.

De KBVB kreeg een stortvloed aan sollicitaties binnen nadat ze op de website een vacature plaatste. De Belgische voetbalbond had er zelfs voor kunnen zorgen dat André Villas-Boas zijn wereldrecord van jongste bondscoach (bij de Britse Maagdeneilanden) had moeten inleveren. Van Puyvelde zegt namelijk dat '21-jarige FIFA PlayStation-spelers', zich meldden. 'Met een prachtige motivatie.'

Geen van deze adolescenten haalde uiteindelijk de laatste ronde, in tegenstelling tot Advocaat, Ralf Rangnick en Martínez. De Spanjaard kreeg daarna unaniem de voorkeur van het driemanschap dat een opvolger voor Wilmots moest aanstellen. 'Martinez maakte ook het meest indruk met zijn visie op voetbal en zijn aanpak. En het is een positivo, net als ik.'

Onder leiding van Martínez ging België donderdag met 0-2 ten onder in een oefenduel met Spanje. De Rode Duivels beginnen dinsdag op en tegen Cyprus aan de WK-kwalificatiecyclus. De andere opponenten in Groep H zijn Bosnië, Estland, Gibraltar en Griekenland, dat donderdag met 1-2 van Oranje won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.