Van Gaal houdt ook tegen Australië vast aan 5-3-2

Reacties

Louis van Gaal begint tegen Australië toch niet in een 4-3-3-opstelling. De training van dinsdag leek daarop te wijzen, omdat Jeremain Lens bij het uitdelen van de hesjes werd ingedeeld bij de basisspelers. Niet hij maar Ron Vlaar (foto) staat echter aan de aftrap tegen Australië, waardoor Oranje precies hetzelfde speelt als tegen Spanje.

Van Gaal houdt ook tegen Australië vast aan 5-3-2

Van Gaal speelde ongetwijfeld wel met het idee om 4-3-3 te spelen tegen Australië. Tijdens de persconferentie van dinsdag stelde de bondscoach echter al te verwachten dat er ook tegen de Socceroos ruimte zal liggen achter hun defensie. De bondscoach van het Nederlands elftal verwacht dat zijn collega Ange Postecoglou zijn mannen naar voren stuurt op jacht naar de eerste zege van dit WK.

Na afloop van Spanje – Nederland sprak Van Gaal nog openlijk uit dat hij het 5-3-2-systeem in de pauze nog bijna overboord had gegooid, ware het niet dat Robin van Persie vlak voor het rustsignaal op schitterende wijze de gelijkmaker binnenkopte. Het 4-3-3-systeem leent zich veel meer om tegenstanders onder druk te zetten. Het valt dan ook niet uit te sluiten dat Oranje tijdens dit WK alsnog in die formatie zal aantreden mocht de situatie daarom vragen.

Vooralsnog acht Van Gaal het mede op aangeven van zijn spelers verstandiger vast te houden aan de winnende formatie, waarmee Oranje in de tweede helft wel degelijk aantoonde ook Spanje onder druk te kunnen zetten. Het betekent wel dat Lens de hoop op een basisplaats ziet vervliegen. Tegen La Roja moest de aanvaller van Dinamo Kiev het ook al doen met een invalbeurt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.