Van Gaal houdt De Gea ook tegen Aston Villa buiten selectie

Reacties

Louis van Gaal heeft vrijdagavond in het competitieduel met Aston Villa wederom geen plek voor David De Gea onder de lat. De Spanjaard wordt waarschijnlijk weer vervangen door Sergio Romero.

Van Gaal houdt De Gea ook tegen Aston Villa buiten selectie

Van Gaal besprak op de persconferentie donderdag de situatie van de Spanjaard, die in zijn ogen nog altijd bezig is met een transfer naar Real Madrid. 'Hij gaat weer niet spelen', legde Van Gaal uit. 'De situatie is nog altijd hetzelfde: de transferperiode is nog open en De Gea heeft nog steeds hetzelfde probleem.' Eerder zei Van Gaal al dat het voor de goalie lastig is zich te focussen.

Tegen Tottenham Hotspur mocht voormalig AZ-keeper Sergio Romero daardoor zijn debuut maken, nu De Gea voorlopig uit de gratie is, wordt hij ook vrijdagavond tegen Aston Villa onder de lat verwacht. Naast De Gea zullen ook Marcos Rojo en Phil Jones niet van de partij zijn, de beide verdedigers kampen met blessures. Middenvelder Bastian Schweinsteiger zei donderdag zelf bovendien dat hij hoopt volgende week weer fit te zijn. Tegen Aston Villa wil United de goede seizoenstart van vorige week (1-0 winst op Tottenham) een goed vervolg geven.

Dat zijn ploeg bij een tweede overwinning de concurrentie onder druk zet, ontkende Van Gaal echter. 'Nee, dat betekent alleen maar dat we dan een betere start hebben dan vorig seizoen. Toen hadden we na tien wedstrijden pas dertien punten', herinnerde hij zich. 'Maar toen bleven we nog lang in de race, dat zal ook dit jaar gebeuren. Arsenal en Chelsea kunnen nog voldoende inlopen en wij zullen nog gaan verliezen dit jaar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.