Van Gaal dankt zege op Tottenham aan cadeautje Walker

Reacties

Manchester United is goed aan het seizoen begonnen met een zege op Tottenham Hotspur, maar de ploeg van manager Louis van Gaal imponeerde nog niet: 1-0. Memphis Depay debuteerde in de basis voor United en bleef 67 minuten staan.

Van Gaal dankt zege op Tottenham aan cadeautje Walker

Na het transfergeweld – United trok onder meer Morgan Schneiderlin, Memphis Depay, Bastian Schweinsteiger en Matteo Darmian aan – waren de verwachtingen op Old Trafford hooggespannen. Tegen Tottenham maakte de ploeg van manager Louis van Gaal echter nauwelijks indruk. De bezoekers kregen in de openingsfase zelfs mogelijkheden om de leiding te nemen. De grootste kans was voor Christian Eriksen, die op aangeven van Harry Kane over schoot.

Het was aan Tottenham-verdediger Kyle Walker te danken dat de eerste vlot lopende aanval van United direct een doelpunt opleverde. Ashley Young legde de bal in de 22ste minuut af op Wayne Rooney, maar nog voor de Engelse spits kon uithalen had Walker de bal al op ongelukkige wijze langs zijn doelman Michel Vorm geschoten: 1-0.

Dat cadeautje kon de jarige Van Gaal (64) goed gebruiken, want zijn elftal was niet in staat op eigen kracht Tottenham in de problemen te brengen. Ook de debuterende Memphis Depay kon in 67 minuten als schaduwspits zijn elftal niet van de broodnodige creativiteit voorzien.

Bij afwezigheid van David de Gea verdedigde debutant Sergio Romero het doel van Manchester United.
Bij afwezigheid van David de Gea verdedigde debutant Sergio Romero het doel van Manchester United.

Waar de voorhoede van United nog niet imponeerde, bleef de defensie - met Daley Blind als centrumverdediger - na een stroeve start moeiteloos op de been. Al waren daar in de slotfase twee knappe reddingen van Sergio Romero voor nodig. Dat United na de openingstreffer nauwelijks in de problemen kwam was ook te danken aan Morgan Schneiderlin, Michael Carrick en invaller Bastian Schweinsteiger, die als controleurs het werk voor de verdediging makkelijker maakten.

Door de 1-0 zege op Tottenham in de openingswedstrijd van het seizoen is United de eerste koploper in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.