Van Gaal hoopt op Juve-effect tegen West Bromwich Albion

Reacties

Ondanks de matige start in de Premier League, gelooft manager Louis van Gaal heilig in de titelkansen van Manchester United. 'Kunnen jullie de comeback van Bayern München in december 2009 nog herinneren?'

Van Gaal hoopt op Juve-effect tegen West Bromwich Albion

'We wonnen met 4-1 van Juventus, een fantastische wedstrijd. Maar het gaf ons ook een psychologisch voordeel voor de rest van dat seizoen', aldus Van Gaal, die in de voetbaljaargang 2009/10 een matige start doormaakte bij Bayern, maar uiteindelijk wel kampioen werd en de beker en Super Cup veroverde. Alleen de finale van de Champions League werd niet gewonnen. In Madrid was het Internazionale van Wesley Sneijder met 2-0 te sterk.

Bayern leek tot die bewuste finale in Spanje onverslaanbaar. 'Dat gevoel hebben wij nu nog niet. Ook niet na de wedstrijd tegen Everton. Het eerste uur was goed, maar een wedstrijd duurt negentig minuten. Misschien gebeurt het tegen West Bromwich Albion', aldus Van Gaal, die de titel nog niet uit zijn hoofd heeft gezet. United staat op dit moment vierde en speelt, in tegenstelling tot de concurrenten Chelsea, Manchester City en Liverpool, geen Europees voetbal.

Van Gaal ziet dat niet per definitie als een voordeel. 'In de Champions League kan je je wel meten op een hoger niveau. Ik ben van mening dat spelers zich onder druk beter ontwikkelen. Ploegen kunnen door Europees voetbal ook in een flow terecht komen. Het is beter om wel in de Champions League en alle bekertoernooien te spelen.'

Manchester United kende onder leiding van Van Gaal een matige start, maar is na de overwinningen op achtereenvolgens West Ham United en Everton (beide 2-1) opgeklommen naar de vierde plaats. Wil de ploeg daadwerkelijk een gooi doen naar de titel, dan zijn goede resultaten in de komende weken noodzakelijk tegen de directe concurrenten. Maandag is West Bromwich Albion de tegenstander, maar in de weken daarna staan de confrontaties met Chelsea, Manchester City en Arsenal op de rol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.