Van Gaal: 'Hier staat een ontzettend trotse manager'

Reacties

Manager Louis van Gaal was na de zege van zijn Manchester United op bezoek bij Manchester City (0-1) in een triomfantelijke bui. De strijd om plaatsing voor de Champions League ligt volgens hem nu weer helemaal open.

Van Gaal: 'Hier staat een ontzettend trotse manager'

'Hier staat een ontzettend trotse manager', sprak Van Gaal tegen de BBC. 'Deze zege hadden we heel hard nodig. Het gat tussen ons en City is nu nog maar een punt en we staan weer gelijk met West Ham United. We zijn terug in de race en dat is het belangrijkste. Daarnaast hebben we die donderdagwedstrijden ook niet meer. Dat is positief', refereerde hij aan de uitschakeling in de Europa League.

'We hebben tot de laatste seconde keihard gevochten. Na donderdag (Europa League-duel met Liverpool, red.) waren we erg moe. Manchester City speelde dinsdag voor het laatst. Dat is een belangrijk verschil', onderstreepte Van Gaal de prestatie van zijn spelers.

Van Gaal was ook lovend over Marcus Rashford, de achttienjarige matchwinner die een plaag was voor City-verdediger Martín Demichelis. 'Rashford is heel snel. Bij Demichelis merk je dat de jaren beginnen te tellen. Hij was een heel goede verdediger. Ik heb bij Bayern München nog met hem gewerkt', deelde de manager een subtiele sneer uit aan de Argentijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.