Sensatie Rashford houdt CL-hoop Van Gaal levend in derby

Reacties

Louis van Gaal heeft met Manchester United een cruciale zege geboekt in de strijd om plaatsing voor de Champions League. Stadgenoot en concurrent Manchester City werd met 0-1 verslagen.

Sensatie Rashford houdt CL-hoop Van Gaal levend in derby

City was in de openingsfase de baas over de mannen van Van Gaal, die Daley Blind in de basis had geposteerd. De ploeg kreeg twee behoorlijke kansen via Jesús Navas, maar de Spanjaard mikte zijn eerste poging naast en zijn tweede strandde op de vuisten van doelman David de Gea. United zat dus in de problemen, maar kwam in de zestiende minuut uit het niets op voorsprong. Juan Mata speelde diep op Marcus Rashford (foto), die Martín Demichelis uitspeelde en de bal in de hoek plaatste: 0-1. Het was de derde competitiegoal in vier wedstrijden van de achttienjarige sensatie.

De goal legde de achilleshiel van City maar weer eens bloot. Door de blessure van Vincent Kompany zijn The Citizens centraal achterin aangewezen op het weinig wendbare duo Eliaquim Mangala en Demichelis. Dat bij die laatste het beste er al tijden vanaf is, werd op slag van rust maar weer eens duidelijk. De logge mandekker kon de lichtvoetige Rashford opnieuw niet bijbenen en werkte hem in het strafschopgebied naar de grond. Tot ontsteltenis van Rashford ging de bal niet op de stip.

Problemen
De defensieve problemen van City namen na rust verder toe, toen Willy Caballero de geblesseerde Joe Hart kwam vervangen. Ook bij die blessure vervulde Demichelis een negatieve rol, want zijn te korte terugspeelpass had tot een botsing tussen Hart en Anthony Martial geleid. Het vervangen van Hart was al de tweede noodgedwongen wissel voor City, waar Raheem Sterling voor rust was uitgevallen. Het houdt in dat bondscoach Roy Hodgson waarschijnlijk wijzigingen moet doorvoeren in zijn selectie voor het oefenduel met Oranje van 29 maart.

Ondanks die personele problemen, zette City de gasten na rust met de rug tegen de muur. Sergio Agüero raakte de paal, terwijl Wilfried Bony twee keer niet toesloeg uit kansrijke positie. Van Gaal verstevigde zijn defensie zes minuten voor tijd met het inbrengen van Timothy Fosu-Mensah (Memphis Depay bleef op de bank) en mede dankzij de Nederlander trok United de zege over de streep.

United boekt daardoor een ontzettend belangrijke zege in de strijd om kwalificatie voor de Champions League. United blijft ondanks de zege zesde, maar het gat met nummer vier City bedraagt nog maar een punt. Het betekent dat de stad Manchester een zinderende ontknoping van het seizoen wacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.