Manchester-derby in de schaduw van Leicester City

Reacties

De 31ste speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit.

Manchester-derby in de schaduw van Leicester City

Het gaat op deze plek vaak over Leicester City. Dat vinden sommigen vervelend omdat er heel veel andere mooie wedstrijden zijn in de Premier League. Of, waarschijnlijker, omdat ze geen voetbal kijken en klagen en zeiken een fijne bezigheid vinden. Toch vervullen Robert Huth, Danny Drinkwater, Riyad Mahrez en Shinji Okazaki ook deze week weer een hoofdrol. Het licht staat vol op de underdog.

Southampton-Liverpool, Chelsea-West Ham United, Manchester City-Manchester United en Everton-Arsenal, stuk voor stuk interessante duels die van belang zijn voor de ranglijst en reputaties maken of breken, maar de belangrijkste wedstrijd in het kader van de titelrace wordt gespeeld op Selhurst Park: Crystal Palace - Leicester.

De misschien wel meest bewonderenswaardige prestatie wordt dit seizoen geleverd door AFC Bournemouth, de club die gedoemd was te degraderen maar acht duels voor het einde kan zeggen dat het veilig is. Dat is waanzinnig knap in een competitie waar het balanceren is op een extreem dun koord. Winst en verlies liggen extreem dicht bij elkaar, zeker voor een club als Bournemouth, die een paar jaar geleden nog op een bankroet afstevende en in mum van tijd vanaf de bodem is opgebouwd. Het is het levenswerk van Eddie Howe, een van de slechts drie Engelse trainers op het hoogste niveau.

Maar hoe prachtig de affiches ook zijn, het blijft uitkijken naar Leicester City. Niet vanwege het spectaculaire voetbal, maar puur vanwege die ene vraag die het Engelse voetbal nu al maanden bezighoudt: houden ze het vol?

Het maakt van Palace - Leicester links- of rechtsom toch gewoon de wedstrijd van de week. Pas als de troepen van Claudio Ranieri instorten, telt de rest weer mee. Dat is de situatie zoals die nu is. De voorsprong van Leicester op Tottenham Hotspur is vijf punten, op Arsenal acht verliespunten en Manchester City zelfs negen verliespunten.

Met in het achterhoofd de gedachte dat het vinden van buitenaards leven begin dit seizoen aannemelijker werd geacht dan een titel van Leicester is die voorsprong eigenlijk op het krankzinnige af. Een zege dus voor het voetbal.

Programma
Everton 19-03
13:45
Arsenal
Crystal Palace 19-03
16:00
Leicester City
West Bromwich Albion 19-03
16:00
Norwich City
Watford 19-03
16:00
Stoke City
Chelsea 19-03
16:00
West Ham United
Swansea City 19-03
18:30
Aston Villa
Southampton 20-03
14:30
Liverpool
Newcastle United 20-03
14:30
Sunderland
Tottenham Hotspur 20-03
17:00
AFC Bournemouth
Manchester City 20-03
17:00
Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.