Van Gaal haalt Siem de Jong als vervanger Kuijt bij Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft Ajacied Siem de Jong opgeroepen voor Oranje. Zijn uitnodiging komt een dag na het geblesseerd afzeggen van Fenerbahçe-aanvaller Dirk Kuijt.

Van Gaal haalt Siem de Jong als vervanger Kuijt bij Oranje

Kuijt liep in de topper tegen Galatasaray een hamstringblessure op en laat verstek gaan in de komende twee interlands. De Jong maakt zaterdag, om 13.15 uur tegen Japan in Genk, en dinsdag in de Amsterdam Arena tegen Colombia kans op zijn vijfde interland.

De Jong speelt bij Ajax sinds kort weer in de spits. Afgelopen zondag was hij tegen NEC nog twee keer trefzeker in het duel dat de Amsterdammers met 3-0 wonnen. In de voorbije periode kreeg de aanvoerder van Ajax juist kritiek op zijn functioneren. Sinds zijn blessureleed (een klaplong) haalde hij niet meer steevast zijn gebruikelijke niveau.

De laatste twee interlands van De Jong dateren van deze zomer, toen hij tijdens de oefentrip van Oranje door Azië in actie kwam tegen China (2-0) en Indonesië (3-0). In de laatstgenoemde wedstrijd maakte hij zijn enige twee interlanddoelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen