Van Gaal haalt Schweinsteiger naar Old Trafford

Reacties

Bastian Schweinsteiger verruilt Bayern München voor Manchester United. Dat heeft voorzitter Karl-Heinz Rummenigge bekendgemaakt in aanloop naar de spelerspresentatie van Der Rekordmeister.

Van Gaal haalt Schweinsteiger naar Old Trafford

Rummenigge gaf een korte toelichting op de opvallende transfer: 'Schweinsteiger kwam tot de conclusie dat hij behoefte had aan een nieuwe uitdaging. We probeerden hem over te halen om te blijven, maar we hebben begrip voor zijn wens om te vertrekken.'

Toch ziet de preses van de Duitse topclub het niet al te somber in. 'Ondanks het vertrek van Bastian hebben we nog genoeg opties op het middenveld. Pep Guardiola en ik zijn tevreden met de selectie', aldus Rummenige.

Na Memphis Depay haalt manager Louis van Gaal deze transferperiode de volgende bekende in huis. Van Gaal had Depay bij het Nederlands elftal onder zijn hoede, terwijl hij van 2009 tot 2011 met Schweinsteiger samenwerkte in Duitsland. Van Gaal werd in de zomer van 2009 aangesteld als trainer van Bayern München en won onder andere met Schweinsteiger de titel en de Duitse beker. De treble zat er niet in, aangezien Internazionale in de Champions League-finale te sterk was voor de Duitsers.

Primeur
De dertigjarige Schweinsteiger is de eerste Duitser die gaat spelen in het shirt van United. Hij tekent volgens de krant Bild een contract voor drie seizoenen, waarin hij een slordige tien miljoen euro per jaar gaat verdienen. Manchester United zou het tot medio 2016 doorlopende contract van de middenvelder met Bayern München voor een kleine twintig miljoen euro hebben afgekocht.

Schweinsteiger, die alleen de medische keuring nog moet doorstaan, kwam tot dusverre 111 keer uit voor het Duitse nationale team, waarmee hij in 2014 de wereldtitel won. Na dat toernooi nam hij de aanvoerdersband over van Philipp Lahm.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.