Van Gaal haalt Italiaans international Darmian

Reacties

Manchester United heeft de verdediging met Matteo Darmian versterkt. De club van manager Louis van Gaal neemt de 25-jarige Italiaan over van Torino.

Van Gaal haalt Italiaans international Darmian

Torino-trainer Giampiero Ventura heeft de deal bevestigd. De Italiaanse traditieclub ontvangt achttien miljoen euro voor Darmian, die vrijdag na het ondergaan van zijn medische keuring een vijfjarig contract ondertekent. Door bonussen kan het transferbedrag nog met twee miljoen oplopen.

Na Memphis Depay is Darmian de tweede grote aankoop van de Mancunians. Darmian was bij Torino de afgelopen jaren de buitenste speler op de rechterflank in een 3-5-2-systeem, maar is van oorsprong een rechtsback die ook op links kan spelen. Hij heeft dertien interlands achter zijn naam staan en was basisspeler in de drie groepswedstrijden van Italië op het WK in Brazilië.

Darmian is een jeugdproduct van AC Milan, maar kwam slechts zes maal in actie voor de hoofdmacht van de Rossoneri. Na een uitleenbeurt aan Padova verkaste de verdediger naar Palermo. Daar verbleef hij een seizoen, waarna Torino de volgende bestemming was. In Turijn bleek de vleugelverdediger op zijn plaats. Hij groeide in vier seizoenen uit tot een onmisbare kracht en vertrekt nu naar de absolute top.

Rechtervleugelverdedigers zijn dun gezaaid op Old Trafford. Braziliaan Rafael staat volgens Engelse media op de nominatie voor een vertrek uit Manchester. Antonio Valencia is een gemaakte rechtsback, terwijl Phil Jones, Chris Smalling en Patrick McNair zich meer op hun gemak voelen in het centrum van de verdediging.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.