Van Gaal gunt gekwelde clubman Fletcher vrije uittocht

Reacties

Na bijna twintig jaar komt er een einde aan het tijdperk Darren Fletcher bij Manchester United. Louis van Gaal verleent de Schotse middenvelder een transfervrij vertrek.

Van Gaal gunt gekwelde clubman Fletcher vrije uittocht

De dertigjarige middenvelder kan kiezen uit een aantal clubs. West Bromwich Albion ziet hem graag komen, maar West Ham United maakt de grootste kans op zijn handtekening. In Oost-Londen ligt volgens The Telegraph een contract voor drieënhalf jaar voor hem klaar. Ook vanuit Spanje is er belangstelling voor Fletcher, die de voorkeur zou geven aan een langer verblijf in de Premier League.

Darmziekte
Fletcher is binnen de huidige selectie van United met afstand de langst dienende speler. Hij doorliep vanaf zijn elfde de hele jeugdopleiding van The Mancunians en leek voorbestemd uit te groeien tot clubicoon. Een mysterieuze darmziekte brak de controleur echter op tijdens de piek van zijn loopbaan. Door de aandoening speelde hij in de seizoenen 2011/12, 12/13 en 13/14 in totaal slechts achttien competitieduels en stagneerde zijn ontwikkeling.

Dit seizoen hoopte Fletcher weer door te stoten en een basisplaats te veroveren, maar de 55-voudige international bleek niet meer de speler die hij voor zijn ziekte was. Van Gaal zette Fletcher dit seizoen pas vier keer in de basis en nam hem vrijdag niet eens op in zijn selectie voor het bekerduel met Cambridge United (0-0).

In het geval Fletcher voor West Ham kiest komt hij zijn oude ploeggenoten snel weer tegen, want op 8 februari staat op Upton Park het duel tussen The Hammers en Manchester United op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.