Fletcher wil bij terugkeer de medische staf niet boos maken

Na een lange periode van afwezigheid heeft Darren Fletcher maandagavond zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. De middenvelder speelde 67 minuten mee met Manchester United Onder-21.

Fletcher wil bij terugkeer de medische staf niet boos maken

In december 2011 werd bij de 29-jarige Schot een chronische darmziekte geconstateerd. Sindsdien speelde hij slechts dertien competitieve wedstrijden voor Manchester United. Hij zat op Tweede Kerstdag 2012 voor het laatst bij de wedstrijdselectie. In januari van dit jaar werd hij geopereerd, waarna hij een paar weken geleden weer begon met trainen.

'Het is een zware periode geweest', vertelde Fletcher na de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur Onder-21 (2-2). 'Gelukkig heb ik een geweldige familie. Mijn vrouw, kinderen, moeder, vader en zussen; zonder hen had ik hier vandaag niet gestaan. Zij hebben me op de been gehouden, gemotiveerd en me opgebeurd op momenten dat het slecht ging.'

Boos
Uiteindelijk speelde Fletcher bijna zeventig minuten mee. 'Het plan was om de eerste helft te spelen en te kijken hoe het ging. Daarna zou ik het tot de zestigste minuut vol proberen te houden. Hoewel ik het gevoel had dat ik nog wat langer door kon, besloten we om dat niet te doen om de mannen van de medische staf, die me geweldig hebben begeleid, niet boos te maken.'

Fletcher gaf verder aan zich gesteund te voelen door de hele club. 'Hun support was fantastisch. Van Sir Alex Ferguson tot de nieuwe manager David Moyes; iedereen. Ik kon me niets beters wensen. Of ik terugkeer in het eerste team? Dat is aan Moyes. Ik zal ervoor zorgen dat ik er klaar voor ben als hij me nodig heeft', besloot de Schot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen