Van Gaal goudeerlijk over bizar moment

Reacties

Louis van Gaal stond gisteren na het 1-1 gelijkspel tegen Aston Villa vol chagrijn de pers te woord, maar was opvallend eerlijk over een belangrijk moment in de wedstrijd. De coach van Manchester United vond het onbegrijpelijk dat Gabriel Agbonlahor, spits van Villa, rood kreeg.

Van Gaal goudeerlijk over bizar moment

Agbonlahor werd in de 65ste minuut van het veld gestuurd na een stevig duel met Ashley Young. 'Het was een normale tackle. Geen idee waarom de scheidsrechter ineens een rode kaart trok', toonde Van Gaal zich goudeerlijk. Daarmee zat hij exact op één lijn met Villa-manager Paul Lambert, die ook al vol onbegrip sprak over de beslissing van arbiter Lee Mason om Agbonlahor van het veld te sturen.

Van Gaal kreeg na afloop van de wedstrijd lof voor zijn oprechtheid over het moment dat een kantelpunt in de wedstrijd had kunnen zijn, zoals hij eerder deze week sympathie oogstte door bij het Sportgala van het NOC*NSF te stellen dat hij het maar vreemd vond dat hij was verkozen tot Trainer van het Jaar, terwijl hij geen enkele prijs gewonnen had.

Een prijs is ook dit seizoen ver weg voor Van Gaal, die door de remise tegen Aston Villa nu al tien verliespunten meer heeft dan koploper Chelsea. Wel is Van Gaal met zijn formatie nog actief in de FA Cup, waarin hij het op 4 januari opneemt tegen Yeovil Town.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.