Van Gaal genoot: 'Ik heb fantastische goals gezien'

Louis van Gaal heeft zich dinsdagavond tijdens de wedstrijd tegen Stoke City geamuseerd op de bank bij Manchester United, dat met 3-0 won van The Potters. De manager sprak na afloop vol lof over de doelpunten.

'Ik ben een erg blije coach, want ik heb fantastische goals gezien', verklaarde de coach bij Sky Sports. 'Het waren echte teamgoals, waarbij we opbouwden van achteruit. Ik denk dat we met name in de eerste helft aanvallend gezien erg goed speelden.'

Van Gaal pareerde eerder kritiek op het veldspel van United, door te stellen dat zijn team voldoende kansen creëert. Daar kwam de manager dinsdagavond na afloop nog even op terug. 'We hadden in de eerste helft net als in vorige wedstrijden veel kansen, maar nu scoorden we ook. Michael Carrick kwam na de wedstrijd naar me toe en vertelde me nog dat het zoveel verschil maakt als je vroeg scoort.'

In de tweede helft speelden The Mancunians het duel vakkundig uit. 'Na rust kozen we voor meer controle. We hebben geen kans weggegeven tegen een team als Stoke. Dat is een compliment waard, want Stoke maakt het je altijd lastig.' Na de zege op het altijd lastige Stoke staat United vijfde. De achterstand op koploper Leicester City bedraagt tien punten.