Van Gaal: 'De voetballerij is hartstikke gek'

Reacties

Anthony Martial is na zijn transfer van AS Monaco naar Manchester United de duurste tiener aller tijden. Toch verwacht Louis van Gaal aanvankelijk weinig van de negentienjarige spits.

Van Gaal: 'De voetballerij is hartstikke gek'

'De voetballerij is hartstikke gek. Er is een transfermarkt en daarop heeft elke speler zijn waarde. Daar hebben wij als Manchester United weinig invloed op', aldus Van Gaal op het persmoment voorafgaand aan de topper tegen Liverpool over de transfersom van Martial, die vijftig miljoen euro kostte. Door bonussen kan het bedrag met nog eens met dertig miljoen euro stijgen.

'Ik sprak met Ed Woodward (directeur United, red.) en zei: "Martial is de beste spits ter wereld in zijn leeftijdscategorie en over een paar jaar hebben we ook een spits nodig." Dan kunnen we wel een jaar wachten voordat we hem aantrekken, maar dan zul je zien dat hij tien miljoen duurder geworden is. Nu kunnen we hem kneden en op het juiste moment brengen', gaat Van Gaal verder.

Dat juiste moment kan nog wel even op zich laten wachten, want Van Gaal legt opvallend weinig druk op de peperdure tienerster. 'Ik kan me best voorstellen dat onze fans veel verwachten van zo'n dure speler. Ze denken vast dat hij gelijk veel gaat scoren, maar zo is het niet. Martial is pas negentien. Hij moet zich aanpassen aan onze manier van spelen. Zelfs oudere spelers moeten zich hier aanpassen. Ángel Di María en Radamel Falcao hadden het hier vorig seizoen ook lastig', aldus de Nederlander.

'De druk bij Manchester United is groter dan waar dan ook, maar ik vind dat we Martial daar niet lastig mee moeten vallen. Geef hem tijd en misschien kan hij uiteindelijk dit seizoen nog wat van zijn kwaliteit laten zien', sluit Van Gaal af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.