Van Gaal beleeft geslaagd 2015, Koeman gunt spelers feestje

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal beleeft geslaagd 2015, Koeman gunt spelers feestje

'Als je december vergeet, was het een heel goed jaar.'
Louis van Gaal blikt terug op een mooi jaar met Manchester United. Op de maand december na dan. De kritiek op het spel van zijn ploeg en het ontbreken van een hoofdprijs laten de manager koud. Met kwalificatie voor de Champions League, waarvoor zijn elftal inmiddels overigens uitgeschakeld is, was het belangrijkste doel gehaald.

'Vijf of zes glazen, dat maakt niet uit. Het zijn sterke en jonge spelers.'
• Southampton-manager Ronald Koeman gunt zijn spelers een mooi feestje tijdens Oud en Nieuw, ook al wacht zaterdag 2 januari alweer een uitwedstrijd tegen Norwich City.

'Ik werd gemaakt om de beste te zijn. Zelfs God kan niet iedereen tevreden stellen.'
Cristiano Ronaldo laat in gesprek met El Mundo doorschemeren dat hij zichzelf niet geheel volmaakt vindt als voetballer.

• Het gerenommeerde France Football maakte ook dit jaar weer een Elftal van het Jaar op, met daarin één verrassing: de Pool Grzegorz Krychowiak. De middenvelder maakte grote indruk op de Fransen als spelverdeler van Sevilla. Verder de gebruikelijke namen en niet geheel verrassend, geen Nederlanders. Met Kevin De Bruyne is er wel een Belg vertegenwoordigd.

'Hij heeft de weg vrijgemaakt voor jonge talenten als ik. Het is goed dat hij hier nog steeds werkzaam is, want zo kan hij nog een beetje voor ons, spelers die hem willen opvolgen, zorgen.'
• Ryan Giggs debuteerde al op jonge leeftijd in de hoofdmacht van Manchester United en bleef The Red Devils zijn gehele spelersloopbaan trouw. Hij is daarmee een voorbeeld voor een talent als Jesse Lingard, die in een interview in de Engelse media blij zegt te zijn dat Giggs als assistent-manager nog altijd betrokken is bij de hoofdmacht.

'Is hij een halfzachte Duitser?'
Het zijn de woorden van Sunderland-manager Sam Allardyce, na een woordenwisseling met Jürgen Klopp. De Duitse Liverpool-manager en hij konden het niet eens worden over het wel of niet geven van een rode kaart voor een grove overtreding van Jeremain Lens. De Nederlander kwam weg met geel, tot ontsteltenis van Klopp. Die stak zijn woede niet onder stoelen of banken en werd zelfs tegengehouden door de politie. De reactie van Allardyce mag er zijn.

'Het gaat niet gebeuren. Echt, het is allemaal nonsens.'
Gary Neville ontkracht alle geruchten die er over hem de ronde doen. Zo zou de huidige hoofdcoach van Valencia de nieuwe bondscoach van Engeland moeten worden, of zou hij Louis van Gaal op moeten volgen als manager van Manchester United. Niets van dit alles, zo beweert hij in de Engelse media.

'Ik heb genoten van mijn tijd bij Palace (…) maar ben alleen teleurgesteld in het feit dat ik niet veel heb kunnen betekenen voor de club.'
• Slechts zes invalbeurten gunde manager Alan Pardew Patrick Bamford. De 22-jarige Chelsea-huurling was dan ook blij dat hij na het duel met Swansea City aan kon kondigen dat zijn laatste wedstrijd voor Crystal Palace erop zat. 'Het was vreselijk, niemand wil alleen maar op de bank zitten', liet de spits, die aanvankelijk tot het eind van het seizoen aan Palace verhuurd zou worden, optekenen. Hij bood op Twitter zijn excuses aan voor die uitlatingen.

• In 79 wedstrijden voor Liverpool kwam spits El-Hadji Diouf tot slechts doelpunten, maar toch vindt de 34-jarige spits het nodig om clublegendes Steven Gerrard en Jamie Carragher bij tijd en wijle te schofferen. De huidige middenvelder van LA Galaxy moest het eerder al eens ontgelden, nu was de oud-verdediger aan de beurt. 'Hij is de  grootste sukkel met wie ik ooit op het voetbalveld stond. Hij kan niets.' De analist van Sky Sports, die eveneens 'een kalkoen' werd genoemd, reageerde gevat: 'Dat is altijd nog beter dan een ezel en velen hebben me zo genoemd!!!'.

'Die over-mijn-lijk-mentaliteit zit in de Katwijker en ook in mijn gezin. Die heb ik van huis uit meegekregen.'
Dirk Kuijt staat voor onverzettelijkheid en onverzettelijkheid staat voor Katwijk, zo weten we nu. ' Als ik tegenover een jongen stond die een kop groter was, of zelfs twee koppen groter, zei ik niet: Die is te groot voor mij. Daar ging ik gewoon de strijd mee aan, omdat ik in mijn eigen omgeving niks anders zag.' (De Telegraaf)

'Samen bij een club? Daar zou ik mijn luizenleventje wel voor willen opgeven.'
FOX Sports-analist en VI-columnist Ronald de Boer ziet het wel zitten, samen met tweelingbroer Frank aan de slag bij een club. En ook de huidige hoofdcoach van Ajax ziet het wel zitten, zegt hij in een duo-interview met het AD: 'Ik denk dat Ronald wel een goede assistent-trainer zou kunnen zijn.'

•Je moet wat in de Duitse voetballoze dagen, moeten de mensen achter het clubkanaal van Bayern München gedacht hebben. En dus togen ze met Robert Lewandowski naar de bowlingbaan, als verwijzing naar de film The Big Lebowski. Ook met zijn handen blijkt de Pool uiterst accuraat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.