Kritiek Henry op Van Gaal, nieuw kapsel Neymar

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kritiek Henry op Van Gaal, nieuw kapsel Neymar

'Blind is het ene moment dé man en vervolgens in één klap niet meer.'
• Even leek de storm te gaan liggen voor Louis van Gaal, die maandag met Manchester United gelijkspeelde tegen Chelsea (0-0), maar Thierry Henry heeft nog altijd maar weinig vertrouwen in de Nederlandse manager. Zo is Van Gaal volgens de ex-spits van Arsenal verantwoordelijk voor de matige prestaties van Daley Blind de laatste tijd. 'Van Gaal kent zijn team niet, hij vertrouwt zijn jongens niet.' (Sky Sports)

• Tijdens de topper tussen Leicester City en Manchester City viel vooral op dat de groundsman zich erg had uitgesloofd. Zou hij een nieuwe grasmaaier hebben gehad?

• Lionel Messi en Luis Suarez lieten tijdens de training van Barcelona merken onder de indruk te zijn van het nieuwe kapsel van Neymar.

'Guardiola is misschien wel de beste manager ter wereld.'
• Jürgen Klopp is onder de indruk van Pep Guardiola, die na dit seizoen vertrekt bij Bayern München. Mogelijk komt de manager van Liverpool zijn Spaanse collega volgens jaar tegen in de Premier League, aangezien Manchester City geïnteresseerd is. 'Als dat gebeurt wordt het nog lastig voor de tegenstanders, maar het zou ook zomaar kunnen dat hij ergens anders aan de slag gaat.' (Bild)

• Tijdens de training van Real Madrid had Cristiano Ronaldo een hoogstandje in petto.

• Mesut Özil treedt in de voetsporen van Dennis Bergkamp, wil oud-international en Arsenal-icoon Ian Wright maar zeggen een dag na het wervelende optreden van de Duitser tegen AFC Bournemouth.

• Meer loftuitingen voor Arsenal. Na zijn 170ste clean sheet in de Premier League kreeg Petr Cech van verschillende kanten de felicitaties. Ook John Terry eerde de Tsjechische keeper van Arsenal. Dat de Chelsea-verdediger zichzelf daarbij ook in het zonnetje zet is niet geheel onterecht. In hun gezamenlijke tijd op Stamford Bridge leverde Terry immers een aanzienlijke bijdrage aan het record.

'Ik sta hier fucking 3,5 uur in de rij en die mensen thuis in hun fucking onderbroekjes achter de computer halen hier de eerste kaartjes weg'
• In Eindhoven gingen de kaartjes voor het Champions League-duel van PSV met Atlético Madrid als warme broodjes over de toonbank. Maar via internet ging het allemaal nog sneller, tot onvrede van de fans die zich bij het stadion had geposteerd. Want van hen waren er slechts negen die kaartjes bemachtigden van de nog 1500 beschikbare tickets. (Eindhovens Dagblad)

• Als David Luiz een potje tafelvoetbal wint, dan ontkomen de verliezers niet aan het leveren van een tegenprestatie. Dat ondervonden deze kinderen ook in Qatar.

• Het werd deze Tunesische scheidsrechter allemaal te veel toen het publiek bij de wedstrijd CA Bizertin – Marsa weinig vleiende liederen had voor zijn moeder. Ondanks de tranen werd het duel wel hervat, ook dankzij de troostende worden van de spelers.  

• Manchester United-manager Louis van Gaal heeft steun gekregen uit onverwachte hoek. Ex-spelers Paul Scholes en Rio Ferdinand hadden de afgelopen maanden veel kritiek op de 64-jarige Amsterdammer, maar dinsdag spraken ze hun steun voor hem uit.

'Ik vind dat hij de kans moet krijgen om de weg omhoog in te zetten', vond Scholes. 'Van Gaal heeft veel ervaring en heeft zich eerder bewezen bij andere grote clubs.' Het spel tegen Chelsea (0-0) deed de voormalig middenvelder bovendien deugd. 'Ik vond het een erg goede wedstrijd. Het vertrouwen lijkt terug.'

Collega Ferdinand was het met hem eens. 'Dit leek op het oude Manchester United. Als Van Gaal op deze manier doorgaat, dan vind ik dat hij zijn driejarige contract mag uitdienen.' (BT Sport)

• PEC Zwolle-speler Kingsley Ehizibue praat over de liefde voor zijn club in onderstaand filmpje. 'Over vijf jaar wil ik een vaste waarde zijn, het liefst bij PEC.'

'Een Benelux-competitie zou nog steeds het beste zijn'
• Rond 2000 opperde Harry van Raaij voor het eerst dat een Benelux-competitie noodzakelijk was om Nederlandse clubs competitief te houden in Europa. De erevoorzitter van PSV staat nog steeds achter dat idee. 'Zo'n Benelux-liga heeft in één keer de status van een middelgrote competitie in Europa. In België ontwikkelen ze tenminste de top van hun voetbal, wij doen geen moer voor de top, al jaren niet.' (AD)

'Ik wil niet dat ik ergens aan de bak kom omdat ik de naam Kirsten draag. Iedereen kan iets krijgen, daarom wil ik alles écht verdienen.
• Voormalig NEC-keeper Benjamin Kirsten legt uit hoe het is om de zoon van ex-spits Ulf Kirsten te zijn. 'In de jeugd vroegen medespelers om de handtekening van mijn vader.' (Welt)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.