Van Gaal acht talisman Van Persie fit genoeg voor basisplaats

Reacties

Robin van Persie gaat zondagmiddag om 17.00 uur zijn eerste officiële minuten van het seizoen maken voor Manchester United in de uitwedstrijd tegen Sunderland. Daarmee heeft manager Louis van Gaal zijn gedroomde aanvalstrio weer compleet.

Van Gaal acht talisman Van Persie fit genoeg voor basisplaats

Met de onlangs tot aanvoerder benoemde Wayne Rooney en Juan Mata in het elftal verloor United vorige week tijdens de eerste speelronde nog in eigen huis met 2-1 van Swansea City. Van Persie moest toezien hoe zijn werkgever na een vlekkeloze voorbereiding nog niet kon breken met de zevende plaats van vorig seizoen.

De terugkeer van Van Persie is gezien de twee vorige seizoenen van groot belang voor United. Als de aanvoerder van het Nederlands elftal scoort voor The Red Devils is een nederlaag uiterst zeldzaam. Dat gebeurde alleen vorig seizoen bij Stoke City (1-2). Van de overige 31 duels waarin Van Persie scoorde won United er 25, tegenover zes gelijke spelen.

Van Gaal liet vorige week na de nederlaag tegen Swansea al doorschemeren dat de talisman van United zou terugkeren. 'We zijn nu drie weken in training met Robin', vertelde Van Gaal. 'Dus we naderen het punt dat hij weer bij de wedstrijdselectie kan zitten.' Dat Van Persie nog niet speelde, was volgens Van Gaal onvermijdelijk. 'Die vraag wordt nu gesteld omdat we hebben verloren. Maar in mijn ogen moeten spelers fit zijn.' Gezien de basisplaats van Van Persie is dat nu dus het geval.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.