Van Dijk nog niet naar volgende ronde, eerste treffer Vormer

Reacties

Virgil van Dijk (foto) heeft met Celtic de kans laten liggen Europees voetbal na de winterstop veilig te stellen. Daarentegen deden de landgenoten bij Club Brugge, Tottenham Hotspur en Besiktas wél goede zaken.

Van Dijk nog niet naar volgende ronde, eerste treffer Vormer

FC Astra - Celtic 1-1
Virgil van Dijk heeft zich met Celtic nog niet geplaatst voor de volgende ronde. Op bezoek bij FC Astra verspeelde de Schotse topclub in de slotfase de overwinning. Namens de thuisploeg bepaalde William Amorim de eindstand. Lange tijd leek Celtic op weg naar overwintering, maar het openingsdoelpunt van Stefan Johansen werd uiteindelijk teniet gedaan. Red Bull Salzburg is als koploper in de groep wél al zeker van Europees voetbal na de winterstop.

Ruud Vormer maakte op bezoek bij FC Kopenhagen zijn eerste doelpunt in het shirt van Club Brugge.
Ruud Vormer maakte op bezoek bij FC Kopenhagen zijn eerste doelpunt in het shirt van Club Brugge.

FC Kopenhagen - Club Brugge 0-4
Club Brugge is hard op weg naar de volgende ronde in de Europa League. De Belgische topploeg was op bezoek bij FC Kopenhagen heer en meester. Grote man aan de zijde van Brugge heette Lior Rafaelov. De Israëlische aanvaller nam in Denemarken drie van de vier treffers voor zijn rekening. Het slotakkoord was voor Ruud Vormer. Op aangeven van de Chileen Nicolás Castillo tikte de Nederlander eenvoudig binnen bij de tweede paal.

Asteras Tripolis - Tottenham Hotspur 1-2
Michel Vorm (foto hieronder) heeft zijn Europese debuut voor Tottenham Hotspur opgeluisterd met een overwinning, maar kon niet voorkomen dat Jerónimo Barrales hem alsnog een tegentreffer bezorgde. Vanaf elf meter bepaalde de Argentijn de eindstand op 1-2. Namens Tottenham opende Andros Townsend vanaf elf meter de score, waarna Harry Kane vlak voor de rust de tweede Londense goal voor zijn rekening nam.

Besiktas - Partizan Belgrado 2-1
Besiktas deed wat het móést doen in eigen huis tegen Partizan Belgrado: winnen. Na de rust velde aanvaller Demba Ba met twee treffers het vonnis over de Servische club. Bij de Turkse topploeg maakte de in Zaandam geboren Oguzhan Özyakup de wedstrijd vol. Het slotakkoord was voor Sasa Markovic, die namens Partizan de eindstand op 2-1 bepaalde.

Saint-Etienne - Internazionale 1-1
Invaller Ricky van Wolfswinkel heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen de Italiaanse grootmacht Internazionale. De voormalige spits van onder meer FC Utrecht en Sporting Lissabon kwam bij de stand 1-1 op het veld, maar slaagde er in het laatste half uur niet in iets aan die stand te doen.

FK Qarabag - Dnipro Dnipropetrovsk 1-2
De treffer van Leroy George namens de thuisploeg bleek niet voldoende voor een goed resultaat tegen Dnipro Dnipropetrovsk. De Nederlander maakte na ruim een half uur de 1-1, maar kon niet voorkomen dat Nikola Kalinic zich uiteindelijk kroonde tot matchwinner. De Kroaat opende na een kwartier de score, terwijl hij een kwartier voor tijd ook de eindstand bepaalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.