Van Dijk houdt Nederlandse eer hoog in elftal van het jaar

Reacties

Virgil van Dijk maakt deel uit van het beste elftal van 2020 dat spelersvakbond FIFPro op basis van stemmen van spelers heeft samengesteld. De 29-jarige verdediger is de enige Nederlander die bij de beste elf van het jaar hoort.

Van Dijk houdt Nederlandse eer hoog in elftal van het jaar

Opvallend is dat er in het doel niet gekozen is voor Manuel Neuer, die van de FIFA wel de prijs voor keeper van het jaar kreeg. De spelers gingen voor Alisson Becker van Liverpool. Trent Alexander-Arnold is de rechtsback en naast Van Dijk staat Sergio Ramos in het centrum. De linksback is Alphonso Davies van Bayern München, die afgelopen seizoen zijn grote doorbraak kende.

Davies komt op het middenveld ploeggenoot Joshua Kimmich tegen en tot de zomer speelde hij ook samen met Thiago Alcantara bij Bayern. De Spanjaard vertrok naar Liverpool. Manchester City-spelmaker Kevin De Bruyne completeert het middenveld.

Voorin is het geen verrassing te noemen dat de drie genomineerden voor de prijs van Speler van het Jaar 2020 van de FIFA te vinden zijn. Lionel Messi staat aan de rechterkant van de aanval, Cristiano Ronaldo aan de linkerkant. In de punt staat Robert Lewandowski.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.