Van Dijk blijft bij Southampton-debuut steken op gelijkspel

Manager Ronald Koeman heeft zijn Southampton niet langs West Bromwich Albion kunnen leiden. Met de debuterende Virgil van Dijk in de ploeg scoorde Southampton niet: 0-0.

Southampton probeerde in het uitduel met West Bromwich Albion een vervolg te geven aan de 3-0 thuiszege op Norwich City. Met debutant Van Dijk (foto) in het hart van de defensie en Maarten Stekelenburg op doel zocht de ploeg van Koeman vanaf de eerste minuut de aanval. Voor rust leverde dat tegen het goed georganiseerde WBA niet meer op dan een kopbal van Jay Rodriguez, die een voorzet van Dusan Tadic niet kon promoveren tot doelpunt.

Na de hervatting bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. De thuisploeg, waar Saido Berahino als invaller terugkeerde, gokte op counters en standaardsituaties, terwijl het Southampton aan creativiteit ontbrak om de defensie van WBA kapot te spelen. De doelpuntloze remise was een logisch resultaat. The Saints hebben nu zes punten gepakt in de eerste vijf duels en staan daarmee in de middenmoot. Jordy Clasie ontbrak opnieuw vanwege een hamstringblessure.