The Red Devils versus The Reds: kraker onder hoogspanning

Reacties

De vijfde speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Dolf van Aert blikt vooruit.

The Red Devils versus The Reds: kraker onder hoogspanning

The Red Devils en The Reds. Buiten de kleur van hun shirts - en de daaruit voortvloeiende bijnamen - hebben Manchester United en Liverpool niet zo gek veel gemeen. De term aartsvijanden is in het geval van deze twee grootmachten nog een milde uitdrukking. Toch zijn er ook overeenkomsten: de managers van beide clubs bevinden zich al vroeg in het seizoen in een cruciale fase.

Voor zowel Louis van Gaal als Brendan Rodgers is dit het seizoen van de waarheid. De Nederlander nam het roer op Old Trafford vorig jaar over, eindigde als vierde, maar móét dit jaar hogere ogen gooien. Zelf vreest hij overigens dat zijn ploeg als tweede of derde eindigt. De Noord-Ier deed in 2013/14 op zijn beurt - met dank aan Luis Suarez - tot het einde mee om de titel, maar moest vorig seizoen genoegen nemen met een zesde plek. Ook van hém wordt veel meer verwacht.

In dat licht bezien wordt de onderlinge confrontatie van zaterdagavond 18.30 uur er al meteen eentje onder hoogspanning. Zowel Manchester United als Liverpool heeft na vier wedstrijden zeven punten, nu al vijf minder dan koploper Manchester City. De strijd tussen de twee vijanden is altijd en overal beladen, maar komende zaterdag dus nog iets meer dan normaal.

Nederlanders
Het Premier League-weekend begint op zaterdagmiddag overigens met het verhaal van John Stones. Een 21-jarige verdediger die ruim tweënhalf jaar geleden nog 'gewoon' voor Barnsley speelde. Zijn stormachtige ontwikkeling leidde tot meer dan serieuze interesse van Chelsea, maar miljoenenbod na miljoenenbod werd door Everton afgewezen. Nu, in de eerste competitiewedstrijd na het sluiten van de transfermarkt, treft Stones met zijn huidige werkgever uitgerekend Chelsea.

Voor het contingent Nederlanders in de Premier League staan vooral uitwedstrijden op de rol. Het Southampton van onder anderen Ronald Koeman én Virgil van Dijk reist af naar West Bromwich Albion, Erik Pieters en Marco van Ginkel gaan met Stoke City - waar Ibrahim Afellay geschorst is - naar Arsenal en het nóg meer Oranje getinte Newcastle United speelt op maandag bij West Ham United. Dick Advocaat en Jeremain Lens spelen wél thuis, zij spelen met Sunderland tegen het 'Belgische' Tottenham Hotspur van Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Nacer Chadli en Moussa Dembélé.

Programma
Everton 12-09
13:45
Chelsea
Norwich City 12-09
16:00
AFC Bournemouth
Crystal Palace 12-09
16:00
Manchester City
West Bromwich Albion 12-09
16:00
Southampton
Arsenal 12-09
16:00
Stoke City
Watford 12-09
16:00
Swansea City
Manchester United 12-09
18:30
Liverpool
Sunderland 13-09
14:30
Tottenham Hotspur
Leicester City 13-09
17:00
Aston Villa
West Ham United 14-09
21:00
Newcastle United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.