Van der Wiel ziet geweldige reeks PSG eindigen

Reacties

Door een afgetekende 1-3 nederlaag tegen Barcelona in de kwartfinale van de Champions League is er een einde gekomen aan een geweldige Europese thuisreeks van PSG. Gregory van der Wiel beseft dat de kans op een plek bij de laatste vier daardoor uiterst klein is.

Van der Wiel ziet geweldige reeks PSG eindigen

PSG was in het eigen Parc des Princes al 33 Europese duels op rij ongeslagen. Dat was de langste reeks zonder nederlaag op de Europese velden, maar Barcelona maakte aan die serie vanavond hardhandig het einde. Voor het eerst in vijftien CL-duels verloren de Parijzenaars weer eens.

'Een teleurstelling, dat kun je zeker zeggen', zo beaamde Van der Wiel timide voor de camera's van de NOS. 'Het is geen beste zaak als je in eigen huis met 3-1 verliest.'

Dat het openingsdoelpunt van Barcelona op naam kwam van Neymar, de directe tegenstander van de Oranje-international, was extra vervelend voor hem. 'Wij leden balverlies en daarna was ik te laat. Ik stond immers hoog  omdat we aan het opbouwen waren. Die 0-1 was een flinke streep door de rekening. We wisten dat we uitermate solide moesten zijn en dat waren we niet', aldus Van der Wiel, die erkende dat het na 21 minuten al geblesseerd uitvallen van aanvoerder Thiago Silva een volgende tegenslag was. 'Hij is toch onze rots in de branding.'

Door de afgetekende nederlaag lijkt de return een formaliteit. 'Maar we reizen er niet voor niets heen. We gaan daar onze uiterste best doen. Nu overheerst natuurlijk de teleurstelling. We gingen vol verwachting deze wedstrijd in, daarom komt dit hard aan', aldus de rechtsback, die niet op zijn toekomst wilde ingaan. Onlangs werd uitgerekend Barcelona-rechtsback Dani Alves, geschorst voor vanavond, genoemd als nieuwe aanwinst voor PSG. 'Ik heb geen idee hoe de toekomst eruit ziet, maar dat is nu ook niet aan de orde', zo besloot Van der Wiel.

Overigens heeft de UEFA kort na afloop geconcludeerd dat niet Van der Wiel, maar Barcelona-verdediger Jérémy Mathieu de eretreffer van PSG op zijn naam kreeg. Zodoende was er dus geen sprake van een Nederlandse goal, maar van een eigen treffer van de Fransman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.