Van der Wiel en Ibrahimovic wijzen PSG de weg tegen Reims

Paris Saint-Germain heeft in de Franse Ligue 1 de draad weer opgepakt. Stade de Reims werd simpel aan de kant gezet, mede dankzij een doelpunt van Gregory van der Wiel: 4-1.

Bij afwezigheid van Serge Aurier, die door trainer Laurent Blanc uit de selectie gezet is, was Van der Wiel rechtsback in het thuisduel met Reims. Die uitverkiezing maakte hij al in de twaalfde minuut waar, door na een combinatie met Zlatan Ibrahimovic raak te schieten.

Na de gelijkmaker van Prince Oniangué herstelde Ibrahimovic de voorsprong van PSG, door te profiteren van voorbereidend werk van Lucas Moura. Edinson Cavani gooide het duel nog voor rust in het slot met de 3-1. Van der Wiel had in de 68ste minuut een aandeel in het slotakkoord door Ibrahimovic op maat te bedienen: 4-1.

Het uitvallen van Ángel di María was het enige smetje op de zorgeloze avond van PSG. De Argentijn werd in de veertigste minuut uit voorzorg gewisseld met een mogelijke dijbeenblessure. De Franse landstitel kan PSG, dat vorige week gelijkspeelde tegen Lille (0-0), nauwelijks meer ontgaan, want de voorsprong op nummer twee AS Monaco bedraagt liefst 27 (!) punten.