Van der Werff revancheert zich in 'knotsgek duel'

Maikel van der Werff kende geen gelukkige week, maar de verdediger van PEC Zwolle revancheerde zich in het duel met Vitesse voor zijn mindere optreden van donderdag. Hij had dan nog wel een aandeel in de eerste tegengoal, maar speelde tevens een grote rol in de wederopstanding van de Zwollenaren.

Na iets meer dan een uur spelen was het Van der Werff die de thuisploeg uit een directe vrije trap langszij bracht. Eerder in de wedstrijd had hij Vitesse echter al in het zadel geholpen toen hij een schot van Davy Pröpper van richting veranderde. De aanvallende middenvelder haalde uit van afstand, maar omdat de inzet via Van der Werff werd getoucheerd, was PEC-doelman Diederik Boer volkomen kansloos.

'Er gaat dan toch wel even wat door je heen', kon Van der Werff, die eerder deze week in het play-off duel in de Europa League met Sparta Praag vanaf elf meter miste, niet ontkennen in gesprek met Fox Sports. 'Je denkt er een seconde of vijf aan. Maar daarna dacht ik wel direct: doorpakken nu. We kunnen gewoon winnen.'

PEC sleepte de drie punten uiteindelijk ook nog in de wacht. Vlak voor tijd was het Stef Nijland die de 2-1 op zijn naam mocht zetten. 'Het was een knotsgekke wedstrijd', vat Van der Werff de wedstrijd kort en bondig samen. 'Er zat een hoop in. Vitesse was in de eerste helft beter, wij de tweede helft. We hadden eigenlijk al wel eerder de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen, dus ik denk wel dat dit een verdiende zege was.'