Van der Vegt nieuwe technisch directeur Cambuur

Reacties

Henry van der Vegt (foto) is de nieuwe technisch directeur van SC Cambuur. Hij gaat samen met Ard de Graaf de tweekoppige directie vormen. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

Van der Vegt nieuwe technisch directeur Cambuur

Bij de Leeuwarders werd eind vorig jaar al bekend dat algemeen directeur Gerald van den Belt vertrok naar FC Twente, waar hij op 1 februari officieel begon. Technisch manager Marcel Keizer maakte onlangs vervolgens wereldkundig dat hij na één seizoen bij Cambuur trainer wordt bij FC Emmen. Zodoende waren de Friezen op zoek naar een nieuwe directie.

Na het wegvallen van Van den Belt werd De Graaf al gepromoveerd tot algemeen directeur. Met het vertrek van Keizer besloot Cambuur bovendien om de taak van technisch manager te laten vervallen. De 43-jarige Van der Vegt gaat bij Cambuur per 1 mei de rol van technisch directeur op zich nemen.

Eerder zat de voormalig voetballer van FC Zwolle, Willem II en Udinese al in de directies van FC (en later PEC) Zwolle, RKC Waalwijk en Willem II. 'Met Henry hebben we iemand gevonden die als mens goed bij onze club en cultuur past en bovendien een zeer capabel bestuurder is. Met zijn kennis en ervaring hebben we geen enkele twijfel dat hij dit ook bij onze club gaat laten zien', aldus Ype Smid, voorzitter van de raad van commissarissen bij Cambuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.