Van den Belt verruilt SC Cambuur voor FC Twente

Reacties

SC Cambuur-directeur Gerald van den Belt wordt per 1 februari een van de statutaire bestuurders in het nieuwe bestuursmodel van FC Twente.

Van den Belt verruilt SC Cambuur voor FC Twente

In de constructie met twee uitvoerende en vijf niet uitvoerende bestuurders wordt Van den Belt verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën en personele zaken. De 42-jarige Van den Belt komt per 1 februari over van SC Cambuur waarvoor hij nu nog werkt als algemeen directeur.

Van 2005 tot en met 2009 bekleedde hij die functie bij PEC Zwolle, de club waarvoor hij ook als voetballer actief was. Bij FC Twente treedt begin volgend jaar Joop Munsterman terug als statutair directeur. Munsterman wordt bestuursvoorzitter van de Enschedese club.

'Dit voelt voor mij als een logische stap op het goede moment', vertelt Van den Belt op de clubwebsite. 'Ik laat Cambuur met een gerust hart achter; de club speelt Eredivisie, is financieel gezond en heeft plannen voor een nieuw stadion. Dat was voor mij ook heel belangrijk in deze beslissing. Dat FC Twente in Categorie 1 zit schrikt mij niet af. Ik heb die situatie zowel bij Zwolle als bij Cambuur meegemaakt. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging bij FC Twente.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.