Van der Vaart wijst HSV juiste weg, Elia geblesseerd

Hamburger SV heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De ploeg van trainer Thorsten Fink was in eigen huis te sterk voor Eintracht Braunschweig. Borussia Mönchengladbach won thuis ruim van Werder Bremen, waar Eljero Elia geblesseerd afhaakte.

Hamburger SV - Eintracht Braunschweig 4-0
Na een 3-3 tegen Schalke 04, een ontluisterende 1-5 nederlaag tegen 1899 Hoffenheim en een verliespartij bij Hertha BSC (1-0) werd de druk op Fink en zijn mannen met de week groter. Tegen het nog puntloze Braunschweig moesten er punten worden gepakt. Een droomstart zorgde ervoor dat HSV al snel op een comfortabele voorsprong kwam.

Rafael van der Vaart opende na zeven minuten de score. Tijdens een counter werd het schot van Maximilian Beister gekraakt, maar daardoor werd de Nederlander onbedoeld in stelling gebracht. De aanvoerder was vervolgens eerder bij de bal dan doelman Daniel Davari.

Toen Jacques Zoua even later op aangeven van opnieuw Beister simpel de 2-0 binnentikte, zat HSV al na zeventien minuten op rozen. Hamburger SV was de gehele wedstrijd vervolgens de betere ploeg, maar had moeite de score verder op te voeren. Van der Vaart werd onder luid applaus een kwartier voor tijd naar de kant gehaald, ten faveure van Hakan Calhanoglu.

Het bleek een gouden zet van Fink; bij zijn allereerste balcontact was de middenvelder direct trefzeker, al kreeg hij wel wat hulp van een blunderende Davari. In de slotminuut scoorde Calhanoglu nog een keer. De druk op die Rothosen is door de zege in elk geval wat afgenomen.

Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen 4-1
Eljero Elia kreeg voor de tweede keer dit seizoen een basisplaats toebedeeld, maar haakte al voor rust geblesseerd af. De vleugelaanvaller liep al na 22 minuten een bekkenkneuzing op. Elia probeerde het nog even, maar moest zich na een half uur toch laten vervangen.

Elia zit op de grond met een van pijn vertrokken gezicht.

Vlak daarna kwam Mönchengladbach, waar Luuk de Jong en Roel Brouwers negentig minuten lang op de bank zaten, op voorsprong dankzij Juan Arango. Vlak na rust verdubbelde Raffael de voorsprong. Een gemakkelijke overwinning leek binnen handbereik. Maar toen invaller Havard Nordtveit ongelukkig de bal in eigen doel werkte, werd de marge weer verkleind tot één.

Max Kruse maakte een einde aan de onzekerheid door een kwartier voor tijd voor 3-1 te zorgen, terwijl Patrick Herrmann even later de eindstand op 4-1 bepaalde. Mönchengladbach en Werder hebben nu zes punten uit vier duels.

Hannover 96 – FSV Mainz 05 4-1
FSV Mainz 05 heeft zijn goede competitiestart op bezoek bij Hannover 96 geen vervolg kunnen geven. Het elftal van Thomas Tuchel liep tegen een 2-1 nederlaag aan. Marcelo – die deze zomer overkwam van PSV – speelde de volledige wedstrijd voor Hannover.

Mainz nam na twaalf minuten spelen nog wel de leiding via Nicolai Müller. Nog voor de rust kantelde de wedstrijd echter in het voordeel van de thuisclub. Doelpunten van Mame Diouf en Artur Sobiech bezorgden Hannover een 2-1 voorsprong.  Bij beide treffers was Lars Stindl de aangever.

In de tweede helft slaagden de bezoekers er niet meer in gelijk te komen. Tien minuten voor tijd besliste Yo Konan de wedstrijd in het voordeel van Hannover. Vanaf zestien meter schoot hij de bal in de linkerhoek. Twee minuten later bepaalde Edgar Prib de eindstand op 4-1.

Tot de wedstrijd tegen Hannover was Mainz gedeeld koploper. Uit de eerste drie competitiewedstrijden in de Bundesliga wist de ploeg de maximale negen punten te halen.

Vfl Wolfsburg – Hertha BSC 2-0
Hertha BSC-trainer Jos Luhukay heeft zijn eerste nederlaag van dit seizoen geleden. Op bezoek bij Vfl Wolfsburg liep zijn elftal tegen een 2-0 nederlaag aan. Hertha begon het seizoen met twee overwinningen en een gelijkspel in de Bundesliga.

De beslissing viel vlak voor rust, toen de thuisclub in vijf minuten tijd tweemaal het doel wist te vinden. Ivica Olic opende de score op aangeven van de Braziliaanse verdediger Naldo. Vanaf de strafschopstip maakte Diego de 2-0.