Van der Vaart vroeg uit de veren voor snelle handhaving

Reacties

Dat het winterstop is in Duitsland betekent niet Rafael van der Vaart en zijn ploeggenoten bij Hamburger SV het rustig aan kunnen doen. Trainer Joe Zinnbauer wil zijn eerste pauze als hoofdtrainer van Die Rothosen gebruiken om een goede basis te leggen voor de tweede seizoenshelft.

Van der Vaart vroeg uit de veren voor snelle handhaving

Zinnbauer kwam in september tussentijds voor de groep te staan als opvolger van de ontslagen Mirko Slomka. Een echte voorbereiding heeft de 44-jarige Duitser daarom nog niet meegemaakt bij HSV. Tijdens het trainingskamp, in het tijdelijke nieuwe trainingscentrum bij de Imtech Arena, draait Zinnbauer daarom de duimschroeven aan: hijzelf en zijn spelers beginnen al om half acht 's ochtends.

De gedachte daarachter? Door zoveel mogelijk tijd met elkaar door te brengen tijdens de eerste echte voorbereiding van Zinnbauer moeten Van der Vaart en consorten zich dit seizoen wel direct handhaven. Afgelopen jaargang was HSV pas na play-offs tegen Greuther Fürth veilig. Net als toen staat HSV nu, voor aanvang van de tweede seizoenshelft, veertiende. Met evenveel punten als nummer zestien Werder Bremen is er werk aan de winkel.

Om vroegtijdige handhaving te realiseren zal HSV zich niet alleen begeven op de transfermarkt op zoek naar offensieve versterking, er is ook nog genoeg ruimte voor verbetering bij Van der Vaart en co, aldus Zinnbauer. 'Het hoogste doel is de beschikbare spelers beter te maken. We beschikken over de kwaliteit en hebben al stappen gemaakt. Door onze eerste gezamenlijke voorbereiding zullen we er opnieuw een paar maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.