Van der Vaart: 'Op de training had ik nog een penalty gemist'

Reacties

Het zelfvertrouwen is verder gegroeid bij Hamburger SV. Rafael van der Vaart had daarin een aandeel met een benutte strafschop.

Van der Vaart: 'Op de training had ik nog een penalty gemist'

Hamburger SV ontsnapte zondag in de slotfase nog aan de gelijkmaker van FSV Mainz 05. Daardoor vierde de gewisselde Van der Vaart met zijn ploeggenoten na het laatste fluitsignaal een welkome 2-1 zege.

'Zo'n wedstrijd moet je winnen en dat hebben we gedaan', zei Van der Vaart, die met HSV nu enige afstand heeft genomen van de degradatiestreep. 'Maar vooral de manier waaróp is mij goed bevallen. We hebben veel kansen gecreëerd en goed gecounterd.'

De Oranje-international had er zelf een aandeel in dat de keuze van trainer Joe Zinnbauer met twee spitsen te beginnen zich uitbetaalde. Kort na de rust maakte Van der Vaart uit een strafschop de 2-0.

'Eergisteren heb ik op de training nog zo’n penalty gemist. Vandaag is het gelukkig beter afgelopen', aldus Van der Vaart. 'Daardoor groeit ook ons zelfvertrouwen en krijgen we ook meer kansen. Dat gevoel moeten we vasthouden, want vandaag begint de voorbereiding op het duel met Freiburg van volgende week.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.