Van der Vaart houdt succesvolle reeks HSV in stand

Reacties

Hamburger SV heeft met zijn derde thuiszege op rij de ingezette weg omhoog vervolgd. Rafael van der Vaart bewees zondagmiddag tegen FSV Mainz 05 daarbij zijn waarde (2-1).

Van der Vaart houdt succesvolle reeks HSV in stand

De Oranje-international nam in de 54ste minuut zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder van HSV, dat een strafschop was toegekend na hands van Nicolce Noveski. Van der Vaart klaarde de klus naar tevredenheid. Zijn benutte penalty (foto) bleek uiteindelijk de nekslag voor FSV Mainz 05.

De gasten hadden net aangezet voor een offensief om de in de eerste helft opgelopen achterstand weg te werken. Bij de openingstreffer van Cleber speelde Noveski eveneens een ongelukkige rol. De aanvoerder van Mainz kon na ruim een half uur onvoldoende voor opruiming zorgen, waarna de bal voor de voeten van de Braziliaan terechtkwam: 1-0.

Mainz deed in de slotfase nog wel iets terug via Shinji Okazaki, maar het was te weinig om huiswaarts te keren met een positief resultaat. Met de overwinning heeft HSV de positieve lijn op eigen veld doorgetrokken. Het derde succes op rij in de Imtech-Arena betekent dat de ploeg van trainer Joe Zinnbauer ook weer wat lucht heeft gekregen in de strijd tegen degradatie. De Hamburgers zijn nu geklommen naar de dertiende plaats, één punt achter FSV Mainz 05. Met wedstrijden tegen de concurrenten SC Freiburg en VfB Stuttgart voor de boeg lonkt voor Van der Vaart cum suis zelfs heel voorzichtig Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.