Van der Vaart gespreksstof bij rumoerige start HSV

Reacties

Hamburger SV is deze week het nieuwe seizoen begonnen zoals de laatste is afgesloten. Met rumoer en met onrust rond Hakan Calhanoglu en Rafael van der Vaart.

Van der Vaart gespreksstof bij rumoerige start HSV

Van der Vaart werkte deze week zijn eerste trainingen af. De kuitblessure die hem het WK in Brazilië kostte, zit hem niet meer dwars in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maar het is de vraag of hij de start van de Bundesliga gaat halen met HSV.

Van der Vaart is een van de koppen die moet gaan rollen, als het ligt aan Klaus-Michael Kühne. De miljardair, die een kapitaalinjectie gaat doen bij het noodlijdende HSV, ziet geen toekomst voor de Oranje-international.

'Ik denk dat de situatie in Hamburg voor hem te moeilijk is geworden. Hij helpt ons niet verder. Ik vind het goed als hij een poging zou wagen een andere werkomgeving te vinden. Een scheiding in sportieve zin, zou de beste oplossing zijn', aldus Künhe, die zich overigens in 2012 sterk maakte voor de terugkeer van Van der Vaart en daarbij voor de noodzakelijke financiële bijdrage tekende.

Voorlopig is Van der Vaart gewoon in Hamburg om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Dat geldt niet voor Calhanoglu. De Turkse international heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Bayer Leverkusen. HSV weigert mee te werken en daarmee staan beide partijen lijnrecht tegenover elkaar.

Calhanoglu laat voorlopig zijn gezicht niet zien in Hamburg. Na een bezoek aan een psycholoog heeft hij zich ziek gemeld, voorlopig voor vier weken. De ophef rond zijn persoon na het voornemen over te stappen hebben hem mentale problemen opgeleverd.

Trainer Mirko Slomka waarschuwt niet te snel conclusies te trekken over de absentie van Calhanoglu. 'We zullen kijken wat hij heeft, maar in elk geval de hulp bieden die hij nodig heeft', aldus de coach, die zelf evenmin zeker van zijn positie is.

Kühne wil namelijk ook af van Slomka, die moet plaatsmaken voor een echte toptrainer.  'Ik geloof niet in hem als trainer.' De coach blijft rustig onder alle rumoer. 'Misschien wil hij mij alleen maar motiveren. We moeten nu de selectie samenstellen. Daarbij kunnen we zeker hulp gebruiken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.