Leden Hamburger SV stemmen in met revolutie

Reacties

Een week na de sportieve redding staat Hamburger SV aan de vooravond van een organisatorische omwenteling. De leden hebben zich met grote meerderheid geschaard achter het plan HSVPlus.

Leden Hamburger SV stemmen in met revolutie

Dat plan behelst dat de vereniging Hamburger SV wordt losgemaakt van de sectie betaald voetbal. De profsectie gaat verder als een naamloze vennootschap, waarmee ruimte wordt gemaakt voor een entree van een investeerder. Al gesproken wordt over een kapitaalinjectie van 25 miljoen euro van miljardair en HSV-fan Klaus-Michael Kühne.

Dat geld kan de zowel sportief als financieel kwakkelende club goed gebruiken. De Duitse licentiecommissie had niet zonder meer het groene licht gegeven aan HSV, dat zich vorige week via promotie-degradatiewedstrijden tegen Greuther Fürth met de hakken over de sloot handhaafde in de Bundesliga.

Met de instemming van de leden is het startsignaal gegeven voor een machtswisseling. De huidige bestuursvoorzitter Carl Jarchow moet naar alle waarschijnlijkheid plaatsmaken. Voormalig technisch directeur en oud-speler Dietmar Beiersdorfer is de beoogde nieuwe sterke man bij Die Rothosen. Hij heeft echter nog tot 2015 een contract bij Zenit Sint-Petersburg.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.