Van der Sar maakt vrienden, Bogarde sollicteert

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van der Sar maakt vrienden, Bogarde sollicteert

• De nieuwe hoofdsponsor van Ajax houdt de gemoederen flink bezig. Edwin van der Sar, als directeur marketing mede verantwoordelijk voor het binnenhalen van Ziggo als nieuwe shirtsponsor, heeft in elk geval gezorgd voor nóg meer publiciteit voor de kabelaar.

De oud-international had een verrassing voor presentator Matthijs van Nieuwkerk, die uitermate gelukkig was met een Ajax-shirt met zijn naam op de achterkant en met Ziggo op de borst. Misschien was het wel minder goed voor de kijkcijfers voor De Wereld Draait Door. 'Nu zijn we de kijkers uit 010 kwijt…', verwees sidekick Beau van Erven Dorens naar de kijkers uit Rotterdam.

Van der Sar maakte ook nog vrienden in Manchester toen werd gesproken over een mogelijk terugkeer van Louis van Gaal bij Ajax. 'Die doet het nu heel goed in Manchester…'

Winston Bogarde (44) keert na negen jaar mogelijk terug in de schijnwerpers van het voetbal. Althans, de oud-international is volgens de BBC een van de kandidaten voor de vacature bij Motherwell. De Schotse club is op zoek naar een opvolger van de opgestapte manager Stuart McCall. Of Bogarde daadwerkelijk zijn trainerscarrière bij Motherwell gaat beginnen is nog de vraag. De Schotse club kreeg meer dan vijftig sollicitatiebrieven.

• Latjetrap is altijd een vermakelijke activiteit. Cristian Eriksen heeft bij Tottenham Hotspur de lat hoog gelegd bij de crossbar challenge.

• Willem II moet deze week raar op hebben gekeken toen er een verzoek binnen kwam van Banik Ostrava. De Tsjechische club vroeg namelijk toestemming voor een stage van Jeroen Lumu. De aanvaller is immers bijna een jaar geleden al vertrokken uit Tilburg. Bovendien heeft hij inmiddels zijn handen vrij na zijn vertrek bij SC Heerenveen.

'Zelfs als de trainer me vraagt om te keepen, zal ik dat doen voor het team.'
Nordin Amrabat heeft er geen enkel probleem mee dat hij door trainer Javi Gracia is verhuisd van de flank naar een centrale rol. 'Ik ben 26 en train elke dag om mezelf te verbeteren. Ik speel nu op een nieuwe positie en denk dat ik beter kan blijven worden.' De laatste drie duels was Amrabat goed voor twee goals en drie assists. (MalagaCF.com)

'Ik ben een voetbalcoach, geen American Football-manager. Je kunt dus niet van mij verwachten dat ik enthousiast ben over de NFL-wedstrijden op Wembley.'
• Engeland speelt op zaterdag 15 november thuis tegen Slovenië in de EK-kwalificatie, maar bondscoach Roy Hodgson vreest een slechts grasmat. Zondag treffen de Jacksonville Jaguars en Dallas Cowboys elkaar in Londen, terwijl Detroit Lions en Atlanta Falcons eind oktober tegenover elkaar stonden op Wembley. 'We zullen het veld echter niet als excuus gebruiken', aldus Hodgson. (The Guardian)

• Soms zeggen de beelden genoeg. Hieronder een heerlijk schot van afstand.

'Ik vind zelf ook dat ik nog niet Oranje-waardig ben.'
• De afgelopen weken presteert Feyenoord uitstekend en Sven van Beek werd al in verband gebracht met een debuut in het Nederlands elftal, maar de verdediger vindt zelf dat Oranje nog te vroeg komt. Al is het natuurlijk wel leuk om te horen. 'Het was mooi dat mijn naam werd genoemd, maar verder ben ik er niet mee bezig. Complimenten sla ik op in mijn hoofd, ze geven mij extra vertrouwen.' (Metro)

• Je aandacht erbij houden bij een wedstrijd in Italië kan in de toekomst wel eens lastig worden. De 32-jarige Claudia Romani heeft na haar modellencarrière een nieuwe passie gevonden: ze gaat aan de slag als scheidsrechter. Romani heeft zelfs al de benodigde diploma's gehaald om te fluiten in de Serie A en B. We kunnen er haast niet op wachten!

'We willen eerste worden in de groep, dus moeten we ook van Ajax winnen.'
• Aan het woord is Gregory van der Wiel, die op dinsdag 25 november met Paris Saint-Germain bezoek krijgt van zijn oude club Ajax. Maar zijn gevoelens voor de Amsterdammers zet de rechtsback opzij, want met PSG wil hij graag als eerste eindigen in Groep F van de Champions League. (Zoomin.TV)

'Lewis heeft veel kwaliteit, hij is een positief type. Hij heeft het in zich om mijn opvolger te worden. Alleen tafeltennissen kan hij niet zo goed.'
• Lewis Holtby is de concurrent van Rafael van der Vaart bij Hamburger SV, maar die laatste geeft hoog op van de 24-jarige Duitser. (Bild)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.