Van der Sar bij Ajax van start als directeur marketing

Edwin van der Sar zal bij Ajax als directeur marketing toetreden tot de directie. Dat maakte de Amsterdamse club maandag bekend.

Van der Sar bij Ajax van start als directeur marketing

Eerder werd al duidelijk dat de recordinternational en voormalig doelman van de Amsterdammers onder het bewind van zakenman Michael Kinsbergen zal worden klaargestoomd voor een directiefunctie.

Formeel gaat Van der Sar aan de slag als directeur marketing en wordt Kinsbergen de algemeen directeur. Jeroen Slop (financiën) en technisch directeur Marc Overmars completeren de directie.

Van der Sar is mede volgens Johan Cruijff, de vormgever van het huidige beleid in Amsterdam, een uiterst geschikte kandidaat. De 130-voudig international behaalde aan het Johan Cruyff Institute kort nadat hij een jaar geleden een punt zette achter zijn loopbaan bij Manchester United het diploma International Master of Sportmanagement.

Hans Wijers licht namens de raad van commissarissen het besluit toe. 'Met het toetreden van Michael Kinsbergen en Edwin van der Sar hebben wij een uitgebalanceerd directieteam geformeerd. Veel voetbalkennis, veel zakelijke ervaring, een groot netwerk en allemaal met de instelling om teamprestaties neer te zetten. Michael Kinsbergen gaat de directie en de organisatie de komende jaren leiden en daarnaast Edwin van der Sar begeleiden in zijn verdere ontwikkeling.' Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images (klik hier), tenzij anders vermeld.

Bekijk hier al onze video's