Van der Hoorn: 'Samen met Nick visitekaartje afgegeven'

Mike van der Hoorn kijkt met een uitstekend gevoel terug op de gewonnen topper tegen PSV (0-2). De in het verleden regelmatig onder vuur liggende Ajax-verdediger viel in positieve zin op.

De kritiek op Ajax-verdediger Mike van der Hoorn is na een reeks sterke optredens naar de achtergrond verdwenen. De 23-jarige Ajacied grijpt zijn kans bij afwezigheid van Kenny Tete en Jairo Riedewald. Samen met Nick Viergever vormde de van FC Utrecht overgekomen mandekker een solide duo in de defensie. 'Wij hebben ons visitekaartje afgegeven en laten zien dat we hier thuishoren', aldus Van der Hoorn op het clubkanaal.

Van der Hoorn stond zijn mannetje tegen Luuk de Jong en co. De verdediger won zestien duels, iets wat geen enkele Ajax-speler lukte in een competitiewedstrijd sinds november 2013. Zeker na rust kwam de mandekker naar eigen zeggen niet in grote problemen. 'In de eerste helft heeft PSV wel een paar kansen gehad, maar in de tweede helft volgens mij helemaal niets. We verdedigden goed en hielpen elkaar bij moeilijke situaties.'

Met nog zes speelronden te gaan heeft Ajax een voorsprong van twee punten op PSV. Ook het doelsaldo is momenteel in het voordeel van de Amsterdammers. 'Het is even lekker dat de druk er nu af is vanwege de interlandperiode. Nu op naar de volgende wedstrijd. Als je zo'n wedstrijd als die van zondag wint, is het doodzonde als je het nog uit handen geeft.'