De Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax in tien beelden

De Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax leverde tal van fraaie foto's op. Voetbal International selecteerde tien opvallende beelden van VI Images.

PSV en Ajax staan voor de zestigste keer in de historie van het Nederlands voetbal tegenover elkaar in Eindhoven. De insteek: de koppositie in de Eredivisie en dus de pole position in de titelrace.
Na 1 minuut en 13 seconden is het al raak. Arek Milik bezorgt Ajax een bliksemstart door een mooie voorzet van Joël Veltman in te koppen. De Pool scoort zo voor het vijfde duel op rij en staat op acht doelpunten in zijn laatste zeven wedstrijden voor de Amsterdammers.
Jetro Willems komt in de 26ste minuut met een stevige charge op Mike van der Hoorn, maar mag op het veld blijven staan. 'Geel met een rood randje', zegt scheidsrechter Björn Kuipers achteraf.
Davy Pröpper is dit seizoen een van de uitblinkers op het middenveld van PSV. Maar hij heeft het zwaar tegen Ajax, dat geen doordeweekse wedstrijd in de benen heeft.
Een zware tegenvaller voor Jürgen Locadia. De PSV-aanvaller valt een kwartier na rust uit met een enkelblessure en moet zich later ook afmelden voor de selectie van het Nederlands elftal.
Anwar El Ghazi komt in de 73ste minuut in de ploeg en schiet met een van zijn eerste balcontacten de 0-2 binnen. Op aangeven van Milik schiet de aanvaller van net buiten het strafschopgebied goed binnen. El Ghazi staat daarmee in vier wedstrijden tegen PSV op drie doelpunten en een assist.
Een opmerkelijk moment langs de lijn. Frank de Boer wil Ricardo van Rhijn inbrengen voor Milik, maar de rechtsback staat in de ogen van de Ajax-trainer niet snel genoeg klaar. Het levert een korte woordenwisseling op. 'Ik zeg toch dat je moet komen?', vraagt De Boer geïrriteerd.
Aan de andere kant baalt collega Phillip Cocu van het spel van zijn spelers. 'Het is de eerste keer dat ik bij mijn ploeg zag dat er geen geloof meer was om de 2-2 te maken', zegt de PSV-coach achteraf.
Het laatste fluitsignaal maakt een hoop euforie los bij Ajax. Door een zeer knappe uitzege op PSV nemen de Amsterdammers de koppositie over en heeft de ploeg ineens weer alles in eigen hand in de titelrace. Zes wedstrijden winnen en Ajax is kampioen.
Bij PSV is de nederlaag tegen Ajax een slot op een teleurstellende week. Eerst wordt er gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen, dinsdag volgt uitschakeling in de Champions League tegen Atlético Madrid (0-0, PSV verloor na strafschoppen) en nu is de club ook de koppositie in de Eredivisie kwijt. 'We moeten nu afwachten wat Ajax doet', zegt Cocu.