Terugblik 24ste speelronde Eredivisie in tien beelden

De 24ste speelronde van de Eredivisie leverde tal van fraaie foto's op. Voetbal International selecteerde tien opvallende beelden van VI Images.

PEC Zwolle opende de 24ste speelronde van de Eredivisie met een uiterst zakelijke overwinning op ADO Den Haag. De club uit de Hofstad werd in eigen huis met 2-0 verslagen. Rick Dekker (20, rechts) tekende met de openingstreffer voor zijn eerste goal in het betaalde voetbal.
Ron Vlaar juichte in het duel met FC Groningen (4-1) misschien wel net zo uitbundig als Dekker, want hij luisterde zijn 150ste Eredivisie-duel op met een doelpunt. Met zijn eerste goal na zijn terugkeer bij AZ had hij een aanzienlijk aandeel in een nieuwe overwinning van de Alkmaarders.
PSV trof in Heracles Almelo een dankbare sparringpartner in aanloop naar het Champions League-duel met Atlético Madrid van komende woensdag. De eindstand stond al in de rust op het scorebord. Davy Pröpper opende de score al in de derde minuut, waarna Gastón Pereiro de Eindhovenaren in de 44ste minuut van een klein penaltysyndroom verloste.
De Uruguayaan benutte een door Wout Weghorst veroorzaakte strafschop, maar de Heraclied vond dat scheidsrechter Danny Makkelie de bal nogal erg gemakkelijk op de step legde en verweet Jeffrey Bruma – die gewillig naar de grond ging – onsportief gedrag. 'Daar houd ik niet van', zei hij bij FOX Sports.
Ook Hakim Ziyech benutte dit weekend een strafschop. Hij deed dat – zoals eerder dit seizoen al tegen Ajax – met een panenka, waarmee hij SC Cambuur-goalie Leonard Nienhuis kansloos liet en de eindstand op 3-0 bepaalde. Het was zijn enige treffer van de avond, want de 1-0 kwam op naam van Marvin Peersman. De verdediger tikte het lobje van Ziyech over zijn eigen doellijn.
Vincent Vermeij leek met twee goals tegen Vitesse matchwinner te worden namens De Graafschap, maar Lewis Baker stak daar een stokje voor. De nummer zeventien van de ranglijst hield door de productie van de spits wel een punt over aan de confrontatie met de Arnhemmers: 2-2.
Bij Ajax was het Arek Milik die twee keer het net wist te vinden en de Pool had meer geluk. Zijn tiende en elfde treffer van dit competitieseizoen bleken tegen Excelsior wel genoeg voor de zege: 3-0.
Er was nóg een speler die twee keer mocht juichen in deze speelronde: Ruud Boymans. De spits van FC Utrecht legde in zijn eentje Willem II – waar Bartholomew Ogbeche zijn eerste doelpunt in Tilburgse dienst vierde – over de knie: 2-1.
Eljero Elia was even dicht bij zo'n heldenrol, toen hij in de laatste minuten van het duel Feyenoord – Roda JC Kerkrade (1-1) het doel van keeper Benjamin van Leer van dichtbij onder vuur nam. Zijn poging spatte echter uiteen op de lat, waardoor de Rotterdammers opnieuw niet wonnen.
Daardoor bleek de honderdste treffer van Dirk Kuijt in het shirt van Feyenoord slechts goed voor een punt. Feyenoord is na de 24ste speelronde inmiddels afgezakt naar de zevende plaats en heeft een achterstand van drie punten op nummer drie AZ.