Van der Hoorn: 'Ik dacht dat ik wel zou gaan spelen'

Mike van der Hoorn (20) heeft zich bij Ajax nog niet bewezen als dé vervanger van Toby Alderweireld. De jeugdinternational werd deze zomer overgenomen van FC Utrecht voor vier miljoen euro, waarmee Ajax inspeelde op het vertrek van zijn Belgische voorganger.

Van der Hoorn: 'Ik dacht dat ik wel zou gaan spelen'

Tot zijn eigen verbazing stond niet Van der Hoorn, maar Stefano Denswil in de eerste wedstrijd na het vertrek van Alderweireld in de basis. Uit tegen FC Groningen werd het afgelopen zondag 1-1.

'Ik dacht wel dat ik nu zou gaan spelen. Zo kwam het in ieder geval op me over', vertelt de verdediger aan de NOS. Ajax-trainer Frank de Boer gaf al herhaaldelijk aan dat Van der Hoorn kampt met wat aanpassingsproblemen.

'Alles is hier tien keer groter en qua spel is het ook beter', beaamt Van der Hoorn (op de foto centraal op de bank in Groningen). 'Er worden hier meer eisen aan me gesteld en wat ik bij FC Utrecht liet zien is misschien niet meer goed genoeg. Daarom sta ik er misschien ook naast.'

Van der Hoorn heeft wel vertrouwen in een goede afloop. 'De Boer zegt dat hij wel vertrouwen in me heeft en dat ik er uiteindelijk wel kom te staan. Ik moet gewoon wedstrijden spelen, dan komt alles vanzelf.'

Momenteel vertoeft Van der Hoorn niet in Amsterdam. Met Jong Oranje neemt hij het donderdag op tegen Schotland in het De Goffert in Nijmegen. Vier dagen later, op maandag 9 september, reist Jong Oranje af naar Dudelange voor het uitduel met Luxemburg. Beide wedstrijden staan in het teken van kwalificatie voor het EK van 2015.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen