Van den Bunder per direct weg bij Roda JC

Reacties

Marcel van den Bunder vertrekt per direct bij Roda JC. De positie van de algemeen directeur bij de kersverse degradant was onhoudbaar geworden.

Van den Bunder per direct weg bij Roda JC

Van den Bunder lag al lange tijd onder vuur bij Roda. De Brabander had zich bijzonder impopulair gemaakt bij het personeel en bij ondernemer Nol Hendriks, die bereid is de club uit Kerkrade te hulp te schieten met een kapitaalinjectie. Als voorwaarde stelde hij het vertrek van Van den Bunder.

'Van den Bunder moet weg. Ik wil dat de club weer voor tachtig procent uit mensen bestaat afkomstig uit het Parkstad-gebied. Echte Roda-mensen, ja. De nood om direct weer te promoveren is hoog. Denk alleen al aan de mensen in de organisatie. Roda JC moet binnen één jaar terug naar de Eredivisie. Anders vrees ik dat de club nooit meer terugkomt. Zou een ramp zijn voor de club en de supporters', aldus Hendriks.

Van den Bunder blunderde bovendien door geen degradatieclausules op te nemen in de spelerscontracten, waardoor Roda in de Jupiler League opgezadeld zit met Eredivisie-salarissen. De door hem weggestuurde trainer Ruud Brood moet hij ook nog steeds doorbetalen, terwijl zijn opvolger Jon Dahl Tomasson nog een doorlopend contract heeft tot medio 2017.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.