Van den Brom vraagt meer van aanval: 'Missen vrijheid'

Reacties

Het was donderdagavond schrikken voor AZ in het Europa League-duel met Dundalk (1-1). Middenvelder Stijn Wuytens raakte na een botsing buiten bewustzijn, maar de schade viel uiteindelijk mee. Toch moeten de Alkmaarders gewoon verder in de competitie. 'We kunnen veel beter', zegt AZ-trainer John van den Brom.

Van den Brom vraagt meer van aanval: 'Missen vrijheid'

De 49-jarige oefenmeester kan nog niet beschikken over Wuytens in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle van zondagmiddag. 'Hij heeft even rust nodig en we gaan geen risico's nemen. Maar als het aan Stijn ligt, speelt hij woensdag alweer in de bekerwedstrijd tegen FC Lienden', zegt Van den Brom, die niet tevreden was over het spel tegen Dundalk.

'We speelden een beetje verkrampt en blokkeerden in alles: bij druk zetten en in balbezit. We kunnen veel beter. Daar hebben we het vanmorgen met elkaar over gehad. Achterin staat het als een huis, maar in de aanval is nog niet elke kans een goal', aldus Van den Brom op de clubwebsite.

Tegen PEC weet de coach nog niet of hij in grote lijnen met dezelfde spelers start als tegen Dundalk. 'Het is heel belangrijk om naar de frisheid te kijken. Er zijn genoeg jongens die staan te popelen om ook te spelen. We missen wel een beetje de vrijheid in het elftal. We moeten meer energie leveren en agressiviteit laten zien op de momenten dat er naar wordt gevraagd.'

AZ staat na vijf speelronden op de vierde plek met tien punten. Tegenstander PEC stelt teleur als hekkensluiter met twee punten. 'Ze zijn heel slecht aan het seizoen begonnen; niet PEC–waardig. En ook niet Ron Jans-waardig, want hij laat zijn team altijd goed georganiseerd voetballen', zegt Van den Brom. 'Ondanks dat een aantal jongens bij PEC is vertrokken, staat er nog steeds een zeer aardig team. Het gaat ook echt weer goed komen in Zwolle.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.